Rãmasã fãrã elevi, Scoala 5 a fost vandalizatã

Singura unitate de învãtãmânt din Petrosani care nu mai are elevi a fost vandalizatã. În scoalã au intrat indivizi, care, initial au spart geamul unitãtii, iar mai apoi au distrus o parte a mobilierului.
Este vorba despre Scoala nr 5,  unitatea care ultima datã a apartinut Scolii Gimnaziale I.G Duca. Acum se aflã în custodia primãriei din localitate, iar cei din aceastã institutie spun cã au aflat ce s-a petrecut acolo, de la localnicii care au sunat când au auzit geamurile care au fost sparte.
„S-a fãcut o reclamatie la Politia municipiului Petrosani si suntem convinsi cã vor fi aflati fãptuitorii. Pãcat este de clãdirea, care acum este abandonatã si cã acolo s-a propus, ca solutie, sã fie mutatã o scoalã, dar acest lucru nu s-a dorit”, a spus Adrian Negoe, juristul primãriei Petrosani.
La începutul anului scolar 2017 – 2018, aici ar fi trebuit sã se mute Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani, pentru cã administratia localã a creat chiar si spatiul pentru amplasarea centralei termice, însã, elevii si pãrintii au refuzat oferta, rãmânând în clãdirea veche, de la intrarea în municipiul Petrosani.
Din pãcate, însã,  vandalii au profitat de faptul cã nu e nimeni care sã o pãzeascã, iar cei din primãrie spun cã nici nu pot sã facã asta. „Este în conservare. Pãcat cã nu avem efective ale politiei locale, ca sã punem acolo pazã, ca sã reusim sã conservãm obiectivul, sau sã îi dãm o altã utilitate. Este foarte greu si acest lucru si nu stiu sã fie solicitãri. Mai degrabã l-am fi dat si astfel, obiectivul nu se distruge, dar nu au fost deloc solicitãri”, a  adãugat Adrian Negoe.
Politia municipiului Petrosani a demarat o anchetã si cautã vandalii, care vor fi trasi la rãspundere. „S-a pãtruns prin efractie, prin  dizlocarea unei usi tip termopan, însã, din interior, nu au fost sustrase bunuri, prin urmare, politistii efectueazã cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de tentativã de  furt calificat. Cercetãrile vizeazã  identificarea persoanelor care au comis aceastã faptã si tragerea lor la rãspundere penalã”,  a spus Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.”, a spus Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara. Scoala Gimnazialã nr 5 din Petrosani este prima care se închide în centrul orasului, din lipsa elevilor care sã vinã aici, iar obiectivul a rãmas abandonat, dupã ce nimeni nu i-a mai gãsit utilitatea.
Diana Mitrache

Advertisements