Zeci de copii din mai multe orase ale tãrii au venit la Petrosani la ceea ce se numeste Special Olympics. Sunt copii cu dizabilitãti, care, asa cum spunea profesoara lor, nu pot participa la alt gen de concursuri, iar sportul îi face sã se simtã competitivi.
„Avem bucuria  de a gãzdui a VI-a editie a jocurilor regional Special Olympics  Sport pentru Viatã. Sunt copii din mai multe judete ale tãrii, care vor concura si se vor simti foarte bine si vor apreciati si valorizati”, a spus Ramona Gabriela Asan, coordonatoarea activitãtii.  Nu sunt considerati altfel, ci doar cu mai putine abilitãti, dar astfel de întreceri îi fac pe ei sã se simtã sportivi si sã caute sã fie cei mai buni. „Avem alergare 25 de metri pentru cei micuti, 50 de metri pentru cei mai mari, aruncare la cosul de baschet si tenis de masã. Ei nu au concursuri si olimpiade ca si cei din învãtãmântul de masã, unde ei se pot întrece, chiar si în sport. Si atunci, noi încercãm sã facem tot ce putem ca ei sã se simtã bine”, a adãugat Ramona Gabriela Asan.
Peste 130 de astfel de tineri cu  dizabilitãti s-au întrecut la sala de sport a Scolii Generale I.G. Duca din Petrosani, acolo unde sunt si cele mai multe clase pentru copiii cu cerinte speciale. Toti au primit,  la final,  premii si dulciuri, dar, mai presus de toate, s-au simtit importanti, pentru cã au si ei o olimpiadã a lor.
Diana Mitrache