Mesajele cu privire la unele modificãri ce urmeazã a fi  aduse Pilonului II de pensii nu au niciun temei  si au menirea de a genera teme false de discutie în societate.  Aceasta este opinia  deputatului ALDE Marius Surgent, care sustine cã în coalitia PSD-ALDE nu s-a discutat  niciodatã depre modificãri la Pilonul II de pensii. Mai mult,  deputatul spune cã partidul din care face parte este un  sustinãtor al Pilonului II de pensii  si exclude posibilitatea ca  acesta sã fie desfiintat sau suspendat.
“Proiectul la  care s-a fãcut referire în presã este o solutie a Comisiei de Prognozã. O solutie care nu s-a transpus într-o OUG si nici nu se va transpune. PSD  si ALDE, partidele membre ale coalitiei de guvernare nu sunt de acord cu ea, fapt infirmat categoric atât de ministrul muncii cât  si de reprezentatii ALDE ”,  a precizat Marius Surgent.
ALDE este sustinãtorul Pilonului II de pensii
Mai mult, deputatul  Marius Surgent considerã cã discutiile vizând aceastã temã nu au niciun fundament  atâta timp cât mesajul celor care sunt direct implica si în aceastã chestiune, adicã prim-ministrul, viceprim-ministrul  pe probleme economice, ministrul de Finante, ministrul Muncii, presedintele partidului de guvernãmânt PSD, cu totii au spus cã nu se pune aceastã problemã.
“ALDE  considerã cã discutiile ce vizeazã trecerea  Pilonului II la Pilonul I sau suspendarea pe o perioadã de timp a Pilonului II nu au niciun temei pentru cã o astfel de decizie ignorã interesele pe termen lung ale românilor. Mai ales cã  având în vedere  evolutiile demografice din ultimul  deceniu este evident  cã  România are nevoie de instrumente de refinantare a echilibrelor macro-economice” a declarat deputatul ALDE  Marius Surgent. 
În opinia deputatului ALDE, discutiile referitoare la pensii trebuie sã  aibã în vedere îmbunãtãtirile ce pot fi aduse  acestui sistem. “Discutia ar trebui sã porneascã în primul rând de la felul în care am putea îmbunãtãti Pilonul II de pensii. În  situatia în care pensia s-ar calcula prin contributia Pilonului I si a Pilonului II, Pilonul II având o fructificare de   15 – 20 de ani, atunci pensia ar fi mai mare decât dacã s-ar suspenda Pilonul II  si banii ar fi da si doar de Pilonul I. Deci, Pilonul I plus Pilonul II este mai mare ca punct total  de pensie decât singur Pilonul I”, a concluzionat deputatul.