La Baru Mare a fost inauguratã ieri prima statie de încãrcare pentru vehicule electrice din zonã.  Este vorba despre o colaborare intre Primãria Comunei Baru si operatorul S.C. Euroelectric S.R.L. , prin care se promoveazã mobilitatea electricã si reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor.
“A.P.M. Hunedoara felicitã Primãria Comunei Baru si operatorul S.C. Euroelectric S.R.L. pentru realizarea ”Statiei de  încãrcare pentru vehicule electrice” în localitatea Baru Mare. Protectia mediului constituie o obligatie pentru toate persoanele fizice si juridice, iar dreptul la un mediu sãnãtos este garantat fiecãrui cetãtean prin Constitutia României. Din acest motiv, fiecare efort în scopul reducerii poluãrii mediului, trebuie apreciat si popularizat. Ministerul Mediului prin Administratia Fondului pentru Mediu,  asigurã suportul financiar pentru mai multe programe nationale care sã conducã la reducerea poluãrii,  enumerate pe site-ul dedicat www.afm.ro”, aratã reprezentantii Agentiei   pentru Protectia Mediului Hunedoara .
În contextul realizãrii  acestei statii reprezentantii Agentiei  pentru Protectia Mediului Hunedoara sustin cã au douã programe privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de serã în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic rabla plus masini electrice, respectiv prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reîncãrcare pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in statii încãrcare pentru masini electrice.