Bãtãlie mare pe locurile de muncã disponibile în Valea Jiului. Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara a organizat o bursã a locurilor de muncã.  La nivel de judet au fost disponibile 130 de locuri de muncã si s-au prezentat 193 de persoane care îsi cãutau un job. Cea mai mare concurentã a fost la Petrosani, unde au fost disponibile 15 posturi si s-au prezentat 121 de persoane. Angajatorii din judetul Hunedoara au pus la dispozitia somerilor 130 de locuri de muncã. La actiunile organizate la agentiile locale ale AJOFM Hunedoara s-au prezentat 193 de persoane. Numai 18 persoane au fost încadrate în muncã.
Cele mai multe persoane aflate în cãutarea unui loc de muncã au fost la agentia din Petrosani. 121 de persoane au fost sã se intereseze de cele 15 oferte de locuri de muncã.
„Au fost contactati un numãr de 56 angajatori în vederea participãrii la bursã si au participat efectiv un numãr de 21 agenti  economici. Oferta de locuri de muncã a numãrat 130 de posturi”, aratã AJOFM Hunedoara.  Astfel, la Hunedoara au fost disponibile 105 locuri de muncã si au participat  30 de persoane, la Petrosani pentru cele 15 posturi s-au “disputat” 121 de cetãteni, iar la Orãstie au fost disponibile 10 locuri de muncã si s-au prezentat 42 de persoane. Au fost selectate 36 persoane în vederea încadrãrii si au fost încadrate în muncã 18 persoane. Astfel, la Hunedoara cinci persoane au fost încadrate pe loc, dintre care o persoanã cu studii superioare. La Petrosani doar 9 din cei 121 de participanti si-au gãsit loc de muncã, în timp ce la Orãstie 4 persoane au fost angajate.  Agentia va monitoriza dupã un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncã.
Monika BACIU