Un bãtrân de 84 de ani din localitatea Aninoasa, zona Iscroni, a fost dat dispãrut de familie dupã ce a plecat sã culeagã ciuperci în Masivul Vâlcan si n-a mai revenit acasã.
Bãrbatul, Cherãtoiu Gheorghe, a plecat de acasã marti dimineatã, iar pânã la cãderea întunericului n-a mai dat nici un semn. Îngrijorate, rudele pensionarului au cerut ajutor si mai multe echipe de salvare montanã formate din salvamontisti, localnici si jandarmi montani au plecat în cãutarea lui. Salvatorii au ”periat” o bunã parte a masivului, însã din cauza întunericului au fost nevoiti sã suspende operatiunea de cãutare si salvare. Ieri, încã de la primele ore ale diminetii, nu mai putin de 15 salvatori montani au urcat pe munte în cãutarea bãtrânului. Actiunea de cãutare a fost coordonatã de Serviciul Public Judetean Salvamont Hunedoara. ”Familia si vecinii au anuntat cazul prin numãrul unic de urgentã 112. Cãutãrile au început marti seara, cu o formatie alcãtuitã din 10 salvamontisti, dar s-au oprit la miezul noptii din cauza întunericului. Miercuri dimineata am suplimentat echipele de cãutare”, a precizat Ovidiu Bodean, seful Serviciului Salvamont Hunedoara.
În afara salvatorilor hunedoreni a fost  alertatã si echipa din Gorj, pentru a interveni în caz de nevoie pe partea sudicã a masivului. În total, peste 25 de politisti, jandarmi,  pompieri si salvamontisti, dar si persoane de sprijin din cadrul Primãriei Orasului Aninoasa au fost antrenate în  operatiunile de cãutare.
Semnalmentele  persoanei plecate voluntar de la domiciliu: înãltimea: 1,70 metri, greutatea: aproximativ 70 kg, ochi cãprui, pãr cãrunt, tuns scurt (pe pãrtile laterale), cu calvitie frontalã prelungitã.
La data plecãrii de la domiciliu, bãrbatul era îmbrãcat cu: cizme de cauciuc scurte, tip galosi, îmblãnite în interior, culoare albastru închis, pantaloni din stofã, de culoare închisã, cãmasã cu nasturi si sapcã cu cozoroc, de culoare închisã.
Politistii au solicitat urmãrirea nationalã a bãrbatului si le solicitã celor care detin  informatii utile anchetei sã apeleze numãrul de urgentã 112 sau sã se adreseze celei mai apropiate unitãti de politie.    Maximilian Gânju