Termocentrala de la Paroseni, partea cea mai modernã, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara scapã  de procesul cu Garda de Mediu pânã la toamnã.
Abia în luna septembrie se va relua dosarul în care se judecã cererea CEH privind anularea  procesului verbal de contraventie emis de Gardã de Mediu în anul 2015. Dosarul este  la faza apelului. Anul trecut, instanta de la Petrosani a admis, în parte, solicitarea oficialilor Complexului Energetic Hunedoara. Instanta a a anulat dispozitia de suspendare a activitãtii de la termocentrala Paroseni.
“Admite în parte plângerea contraventionalã formulatã de petentul Complexul Energetic Hunedoara S.A., în contradictoriu cu intimata Garda Nationalã de Mediu- Comisariatul General prin Serviciul Comisariatul Judetean Hunedoara, Admite  în parte cererea de interventie accesorie formulatã de intervenientul Sindicatul Liber- Electrocentrala Paroseni, Respinge cererea de interventie accesorie formulatã de intervenienta Fundatia Greenpeace CEE România, ca neîntemeiatã. Modificã procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei seria AB nr. 04191 din data de 17.12.2015, dupã cum urmeazã: Reduce sanctiunea principalã a amenzii, de la suma de 40.000 lei, la suma de 30.000 lei. Înlãturã sanctiunea  complementarã a  suspendãrii activitãtii Electrocentralei Paroseni. Mentine în rest dispozitiile procesului verbal. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, arãta solutia instantei din data de 19 mai a anului trecut. Numai cã oficialii de la Gardã de Mediu au fãcut apel. În vara anului 2015, Garda de Mediu a dispus suspendarea activitãtii termocentralei Paroseni pentru neconformarea la cerintele de mediu.  Dosarul de la Tribunalul Hunedoara va fi reluat în data de 19 septembrie.
Monika BACIU