Procurorii DIICOT au descins, marti dimineata, la domiciliul unei persoane din Deva, perchezitia facand parte dintr-o actiune mai complexa a DIICOT Brasov, in care 65 de persoane sunt acuzate de fraude bancare.

Concomitent cu perchezitia de la Deva au fost efectuate mai multe perchezitii in judetele Brasov, Hunedoara, Cluj si Neamt, la mai multe persoane suspectate de implicarea intr-un dosar privind fraude bancare, cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

„In perioada  2010-2012,  liderii grupului infractional organizat, invinuitii  Holban Ioan, Chiriac Nicoleta, Andries Ursu Anca Maria, impreuna cu alti membri ai gruparii,  au solicitat si obtinut,  in mod fraudulos, credite de la  unitati  bancare si institutii de credit de pe raza judetului Brasov .

Creditele au fost obtinute prin prezentarea de documente false  – adeverinte de salariu, fise fiscale, contracte individuale de munca si carti de munca, garantii fictive sau supraevaluate. Valoarea prejudiciului este estimata la aproximativ 500.000 de Euro.

La data de 28 august 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au  efectuat  un numar de 36 perchezitii domiciliare precum si la sediile unor societati comerciale din  judetele Brasov, Cluj, Hunedoara si Neamt”, a informat DIICOT.

Carmen Cosman