Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv a somat anul trecut cabanierii din Straja sã se branseze la reseaua de canalizare si sã termine odatã cu poluarea solului.
Nu a reusit si spune cã de vinã este indiferenta celor care detin acolo cabane, dar sperã cã acum lucrurile se vor linisti si cabanierii vor sãpa sã se racordeze, pentru cã acum este cea mai bunã perioadã pentru asta.
„Am avut o discutie cu presedintele Asociatiei Pro Straja. A avut si colegul meu Florin Donisã si, în maxim douã sãptãmâni, pornim în Straja. Sunt lucrãri ce trebuiesc fãcute manual, de cãtre proprietarii cabanelor. E un lucru bun canalizarea ce am dat-o în folosintã anul trecut, contractele cu vidanja nu mai existã între noi si asociatia lor. Le vom da si noi o mânã de ajutor, pentru cã important este cã toti sã fie bransati la reteaua de canalizare”, a spus Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului. Cabanierii din zona Schitului Straja au reclamat cã nu se pot bransa, pentru cã le este imposibil si cei mai multi au si refuzat asta. Totusi, acum cei de la Apa Serv spun cã vor cãdea la o întelegere.
„Acolo trebuie intervenit manual si sper cã vara aceastã sã fie bransate toate cabanele la reteaua publicã de calanizare”, a conchis managerul general.
Hidroconstructia SA Bucuresti este firma care a executat lucrãrile pentru partea de canalizare de pânã în oras si statiunea de munte a beneficiat de o investitie de Aproape 2 milioane de lei. Lucrãrile au început în 19 septembrie 2016, iar investitia Apa Serv este de 1,2 milioane de lei si este fãcutã doar cu banii din economiile societãtii de apã din Valea Jiului. Lungimea retelei de canalizare este de 1,8 km, având aproximativ 60 de cãmine si încã nu sunt toti cabanierii racordati.
Diana Mitrache