Cinci petrosãneni au câstigat produse electrocasnice în urma campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.
Astfel, la tombola organizatã cu ocazia campaniei au fost atribuite cinci premii, doi dintre câstigãtori alegându-se cu câte o cafetierã. Alti doi participanti la tombolã au primit câte un fier de cãlcat iar ultimul dintre norocosi a fost recompensat cu un mixer de bucãtãrie. Campania de colectare s-a derulat în luna martie si a fost organizatã de Primãria Petrosani în colaborare cu Asociatia Românã pentru Reciclare – RoRec- SLC. Asociatia Românã pentru Reciclare este o organizatie non-profit, formatã de unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparaturã electrocasnicã prezenti pe piata din România.
Practic, Asociatia RoRec preia responsabilitatea producãtorilor de aparaturã electrocasnicã si gestioneazã toate activitãtile necesare colectãrii, tratãrii si reciclãrii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurând, în acelasi timp, eliminarea în sigurantã si protectia mediului, în conformitate cu legislatia europeanã în domeniu si cu standardele CENELEC aplicabile în domeniul tratãrii DEEE.
Maximilian Gânju