8 mai este data la care Judecãtoria Petrosani ar putea sã se pronunte în dosarul “Uricani 2011”. Au trecut sase ani de când dosarul de ucidere din culpã a ajuns pe rolul instantei.
S-au scurs zeci de termene, au fost audiatI zeci de martori, s-au prezentat probe în instantã, iar acum cu totii stau cu sufletul la gurã în asteptarea verdictului. Inculpatii sperã sã fie achitatI, iar rudele minerilor decedatI în tragicul accident de muncã de la mina Uricani din anul 2011 vor sã afle cine sunt vinovatii.
“Stabileste termen de pronuntare la data de 8 mai 2018”, este solutia instantei de la Petrosani, în dosarul în care patru sefi ai exploatãrii miniere Uricani sunt acuzati de ucidere din culpã.  63 de înfãtisãri au avut loc în acest dosar si zeci de  persoane au trecut prin fata instantei pentru a fi audiate.  Cinci angajati ai EM Uricani si-au pierdut viata, pe  5 februarie 2011,  într-o explozie care a avut loc la 430 de metri adâncime,  în subteranul minei. Deflagratia s-a produs dupã ce o echipã formatã dintr-un inginer si patru  electricieni a executat lucrãri de revizie la un transformator electric si apoi a cuplat instalatia. În dosarul accidentului de muncã de la  Mina Uricani din  5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni, au fost trimisi în judecatã patru fosti sefi ai Exploatãrii Miniere. Este vorba despre  Dragos Aurelian Ciucã, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga  si Florinel Moldovan, acuzati de procurori  de ucidere din culpã.
Monika BACIU