Strada Pomilor va fi ruta alternativã pentru aglomeratia din statiunea Straja si, pentru cã administratia localã vrea sã o amenajeze, acum, Apa Serv introduce canalizarea.  Sunt lucrãri deja  pornite, care nu vor dura mai mult de o lunã si jumãtate si apoi, cei din primãrie vor asfalta ruta de pe strada Pomilor.  „Am discutat si am ajuns la un consens cã trebuie sã facem canalizarea pe strada Pomilor. De ce? Pentru cã ea poate fi o alternativã la drumul din Straja. Ne-am gândit sã o rezolvãm. S-au luat dividendele de anul  trecut si de anul acesta, a pus operatorul Apa Serv 50.000 de lei, iar primãria încã 60.000 de lei. În total, lucrarea va fi fãcutã din 3 tronsoane si cam 55 de persoane vor beneficia de canalizare si important este sã o facem ca primãria sã reabiliteze aceastã stradã”, a spus Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului .
Administratia localã are în plan sã verifice toate suprafetele de teren, pentru a construi drumul la lãtimea de care este nevoie. Vor fi mutate mai multe  garduri si va fi reabilitatã complet artera rutierã.
„Avem panta destul de mare si drumul este îngust, iar eu trebuie sã le spun proprietarilor cã, începând de luni, vom verifica toate CF-urile si proprietãtile fiecãrui om, ca sã putem sã lãrgim strada la nivelul din proiect. Strada are 2,5 m si trebuie sã aibã 3,5 m. Este importantã  pentru noi, deoarece reprezintã o alternativã la drumul de acces în statiunea Straja, în perioadele de vârf, când avem cam 2.500 de masini în acelasi timp în munte”, a adãugat si Lucian Resmeritã, primarul municipiul Lupeni.  Strada are 55 de beneficiari, care pânã acum nu aveau nici canalizare, nici asfalt, iar lucrãrile sunt estimate pentru încã o lunã si jumãtate. Dupã finalizarea lucrãrilor de canalizare va urma asfaltarea.
Diana Mitrache