Taxele percepute studentilor nu vor fi majorate la Universitatea din Petrosani. Conducerea institutiei de învãtãmânt superior a ales sã ia aceastã deciziei pentru a nu-i descuraja pe tinerii care vor sã se specializeze la Universitatea din Petrosani.
În plus, începând de anul viitor, institutiei de învãtãmânt îi sunt allocate mai multe locuri bugetate la studiile universitare de licentã.
“Le oferim viitorilor studenti 640 de locuri la licentã, 205 locuri de masterat si 8 locuri la doctorat, care sunt bugetate. Le oferim locuri cu taxã, taxele rãmân aceleasi ca anul trecut, nu le-am mãrit deloc. Sunt cele mai mici taxe din România. Tinând cont si de faptul cã ne aflãm într-o zonã cu  posibilitãti financiare mai mici, am decis sã nu mãrim taxele. Universitatea are posibilitatea de a-i caza  pe studenti în regim de garsonierã, câte doi în camerã, cu toate conditiile. Ba mai mult, nu sunt  universitãti în tarã care  sã le ofere posibilitatea  studentilor sã stea câte doi în camerã. Avem cantinã, avem teren de sport, avem Casa Studenteascã pentru dezvoltarea activitãtilor  culturale”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.
În plus, studentii din anul I pot participa la cursuri de pregãtire, în cazul în care au lacune în ceea ce priveste disciplinele studiate. Corpul profesoral vrea sã vinã asfel în sprijinul  studentilor si sã îi ajute sã promoveze primul an universitar.

“Am câstigat anul trecut un proiect si îl implementãm cu studentii de anul I. Acesta le oferim cursuri suplimentare de pregãtire la matematicã, în asa fel încât cei care au lacune la  disciplinã matematicã sã fie adusi la nivelul la care se impune sã fie un student din anul I. Sperãm ca prin aceste cursuri de pregãtire sã crestem si procentul de promovabilitate al studentilor”,  a mai precizat sursa citatã.  Universitatea din Petrosani îi asteaptã pe viitorii studenti cu o gamã variatã de programe  universitare de licentã,  masterat si doctorat.
Monika BACIU