Complexul Energetic Hunedoara este autorizat sã efectueze revizii la instalatiile de gaze naturale. Abonatii E-ON România pot opta în privinta societãtii care sã le efectueze revizia, CEH fiind autorizat de ANRE. Numai cã societatea energeticã din Hunedoara nu face astfel de operatiuni decât pentru magistrala si instalatiile proprii.
“SC CEH SA detine autorizatia nr. 16539/28.10.2016 – destinatã executiei instalatiilor de utilizare a gazelor naturale/biogaz/biometan având regimul de medie, redusã si joasã tensiune, tip EDIB, eliberatã de ANRE. Conform acestei autorizatii, titularul are obligatia sã mentinã, pe întreaga duratã de valabilitate a acesteia, structura minimã de personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului pentru autorizarea operatorilor economici care desfãsoarã activitãti în domeniul gazelor naturale”, aratã rãspunsul CEH.
Datele oficiale de la ANRE aratã cã Daniel Andronache, fost director general al CEH, actualmente vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara este reprezentantul legal în aceastã chestiune. Oficialii CEH au solicitat cã Viorel Stancu, actualul director general al CEH, sã îl înlocuiascã pe Daniel Andronache.
“Potrivit ANRE, dl. Daniel Andronache este reprezentant legal si nu persoanã autorizatã. SCEH SA a notificat ANRE privind modificarea reprezentantului legal de pe site-ul ANRE de la autorizatia nr. 16539/28.10.2016 (dl Andronache Daniel -> dl. Stancu Viorel). Dl Daniel Andronache a fost reprezentant legal si nu persoanã autorizatã”, mai aratã acelasi rãspuns. Desi pe facturile primite de abonatii E-ON, Complexul Energetic Hunedoara apare ca societate autorizatã sã facã reviziile, societatea nu face aceste operatiuni decât la instalatiile si magistrala proprie. “Reviziile sunt executate de persoanele autorizate ANRE. Persoanele autorizate ca instalatori de gaze naturale gradele I, ÎI D pot executa lucrãri de revizii la instalatiile de gaze (IUG). S CEH Sà nu are solicitãri din partea abonatilor E-ON si nu executã revizii contra-cost. Personalul autorizat executã astfel de lucrãri doar în instalatiile de utilizare gaze si magistrale ale S CEH SÔ, mai aratã rãspunsul oferit de conducerea Complexului Energetic Hunedoara.  Potrivit informatiilor ANRE,autorizatia pentru Complexul Energetic Hunedoara este valabilã pânã în anul 2021.
Monika BACIU