Cercetãtorii de la INSEMEX se întorc, de la saloanele de inventicã, cu diplome si medalii. Acestia pot fi considerati ambasadorii, ramurii pe care o reprezintã, la nivel international.
Activitatea specialistilor de la cel mai prestigios institut de cercetare din tarã este recunoscutã la nivel international. Cercetãtorii s-au întors cu o medalie de aur si un premiu special de la Salonul International de Inventii de la Geneva.
În perioada 11-15 aprilie 2018, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani a participat la cel de-al 46-lea Salon International de Inventii de la Geneva, Elvetia, considerat a fi cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii.Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvetian, Statul si Orasul Geneva, precum si de Organizatia Mondialã pentru Proprietate Intelectualã-OMPI.
“Standul de prezentare al României realizat sub egida Ministerului Cercetãrii si Inovãrii, care a asigurat selectia inventiilor si plata participãrii acestora la Salon, a reunit un numãr de 36 de inventii din diferite domenii.În urma jurizãrii celor peste 1000 de lucrãri prezentate la Salon, INCD INSEMEX Petrosani a obtinut o medalie de aur, si un premiu special”, aratã reprezentantii INSEMEX Petrosani.  La acest eveniment, INCD INSEMEX a fost reprezentat prin dr. ing. Cosmin Colda, cercetãtor stiintific gr. III, din cadrul Laboratorului Echipamente Electrice Ex de Curenti Slabi, cu inventia “Sursã de impulsuri scurte dreptunghiulare programabile de curent pentru încercarea componentelor barierelor de securitate din cadrul instalatiilor de curenti slabi din spatiile cu pericol de atmosferã explozivã”. Lucrarea a fost medaliatã cu Medalie de Aur si premiatã cu un Premiu Special din partea Turkish Patent and Trademark Office
Monika BACIU