Le-a propus sã facã împreunã curãtenie, în cartierele în care locuiesc, iar actiunea a luat o amploare nebãnuitã.  Vorbim despre consilierul independent Florin Govor de la Vulcan, care, initial, a cumpãrat mai multi saci de gunoi si mãnusi si s-a apucat singur sã strângã gunoaiele din Colonia Vulcanului. Uimirea a venit, dupã doar câteva minute. „Vorbisem cu câteva persoane sã ne apucãm de treabã. La prima orã eram singurul care s-a si apucat si am început sã strâng. Într-un sfert de orã, eram 5 persoane, în jumãtate de orã 15 si numãrul a crescut incredibil. Si, ceea ce este cel mai frumos, a fost totul de bunã-voie, neimpus.
Au simtit cã trebuie sã facã ei acest lucru. Eu doar le-am dat imboldul necesar”, a explicat Florin Govor, consilier independent Vulcan.
Au curãtat un cartier, au reparat un loc de joacã si nu se lasã. Au mari planuri pentru mai toate zonele din oras si, culmea, acelasi grup de oameni e gata sã meargã si în alte locatii, nu doar în fata curtilor lor.
„Al doilea proiect este cel spre Pasul Vâlcan si va veni dupã ziua de 1 mai, când unii nu sunt civilizati si îsi lasã amprentele de acolo. Deja  s-au anuntat cam 30 de persoane. Nu este o actiune politicã, ci una civicã. Vom fi trei echipe minim. Una va curãta Valea Morii, a doua de la Telegondolã spre Pasul Vâlcan si a treia, spre Cãprisoara. Dupã, vom vrea sã ecologizãm râurile, Jiul si sperãm sã ne adunãm”, a mai spus consilierul de la Vulcan, care, singur, a luat aceastã initiativã.  Ideea a pornit din dorinta de a aduce orasul în ton cu primãvara si acum consilierul Florin Govor vrea sã meargã cu grupul sãu de  initiativã si în alte zone, planurile fiind fãcute pentru toatã vara.
Diana Mitrache