Instanta de la Tribunalul Hunedoara a respins solicitarea lui Petre Nica, fost director  general adjunct al CEH de anulare a actului prin care Consiliul de Administratie al CEH a decis concedierea  sa, prin desfiintarea postului de director general adjunct.
Procesul a început în luna august a anului trecut, iar la termenul de miercuri instanta s-a pronuntat în defavoarea fostului director general adjunct.
“Respinge exceptia inadmisibilitãtii actiunii, invocatã de pârâtã. Respinge actiunea în conflict individual de muncã formulatã de reclamantul Nica Petre împotriva pârâtei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA. Fãrã cheltuieli de judecatã. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara”,  aratã solutia Tribunalului Hunedoara.
Petre Nica, fostul director general adjunct al CEH a subliniat la momentul la care a deschis procesul împotriva CEH, cã este o nedreptate  faptul cã a fost înlãturat din structura de  conducere. Mai mult decât atât, acesta acuzã politicul de implicarea în actul managerial.
“Înlãturarea mea de la conducerea CEH a fost cerutã de cãtre politicul care a preluat guvernarea dupã 11 Decembrie 2016! Prima datã, pentru cã dorinta acaparãrii puterii era maximã, s-a încercat înlãturarea prin forta grevei celor de la Lupeni în ianuarie, si doar cei de la Lupeni au oprit lucrul, apoi s-a boicotat concursul meu pe post prin tot felul de sicane, adrese ale Sindicatului Muntele pentru amânarea acestuia chiar dacã se depãseau cele 90 de zile conform Codului Muncii, telefoane de la minister prin care cereau lãmuriri cu privire la concurs, chiar dacã nu intra în atributul acestora. Au esuat cele douã încercãri, toate instrumentate de oameni aflati în functii cu sustinere PSD sau înregimentati PSD.
Ultima solutie a fost desfiintarea postului meu si al domnului Giurgiu si înfiintarea unora aproape identice pentru doi membrii PSD, Niculescu si Chiuzan, de-altfel buni profesional! (…) Consider cã am fost înlãturat de la conducere nemeritat si de aceea am cerut justitiei sã facã dreptate”, a declarat Petre Nica, dupã ce a formulat actiunea în instantã.
Presedintele CA al CEH, Stamin Purcaru declara cã s-a decis desfiintarea posturilor de director general adjunct pentru “scurtarea fluxului informational”.
“Am convenit cã dacã tot cãutãm bani cu acul si pentru a realiza un flux informational mai scurt, adicã informatia de jos, pânã la decident sã fie mai scurtã, si un flux decizional mai scurt de la decident cãtre  executant am cãzut de acord cã este mai simplu sã ai director de directie cu statut de conducere de director de directie decât sã ai un sef de departament între directorul de minã si directorul general adjunct, care probabil are si alte sarcini decât directia în sine. Si la termocentralã unde am umblat la ele si am lãsat un director si un loctiitor. La fel de bine trebuie sã stim cã la urmãtorul Consiliu de Administratie trebuie sã vinã cu ele puse în  formula asta”, spunea Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, la momentul desfiintãrii posturilor. Înainte de a fi director general adjunct, Petre Nica a fost presedintele Sindicatului Muntele.
Monika BACIU