Gradinita abandonata inainte a fi construita

Cladirea de langa Casa de Cultura de la Petrosani, care s-a vrut a fi o gradinita, se degradeaza pe zi ce trece. Lucrarile au fost oprite acum doi ani, iar primaria spune ca acum nu are bani sa le continue pe cont propriu.

Timpul trece, iar odata cu asta apare si factorul numit degradare, mai ales atunci cand treaba este facuta pe jumatate, iar apoi este lasata balta. Este cazul cladirii de langa Casa de Cultura a Sindicatelor Ion Dulamita la care s-a inceput lucrul acum cativa ani.  La scurt timp, insa, lucrarile s-au sistat, pentru ca fondurile promise de la centrul nu au mai ajuns la Petrosani. “Din pacate avem o situatie neplacuta, in sensul in care finantarea vine 100% de la Guvern, in speta Ministerul Educatiei. Nu am mai primit bani in ultimii doi ani, iar situatia este asa cum este”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Constructia, intr-adevar, acum este in stare de degradare. Complet abandonata, nici paza nu mai exista acolo, iar curtea santierului este plina de caini si balarii, semn ca nimeni nu a mai trecut pe acolo de mult timp. Primaria, insa, ridica din umeri si spune ca nu prea are ce face acum, atat timp cat fondurile au fost stopate, iar cu bani din buget local, constructia nu s-ar putea realiza prea curand, ci in ani de zile… “Cu bani cu bugetul local s-ar putea face, insa doar intr-o perioada destul de lunga. Dar in acest moment, repet, finantarea este 100% pe Ministerul Educatiei”, a mai spus Iacob Ridzi.

Luiza Andronache

Advertisements