Canalizarea din Cartierul vulcanean Dallas s-a infundat, iar apele pline de dejectii au ajuns direct in strada. Nu este pentru prima oara cand se intampla acest lucru, insa de aceasta data s-a format o adevarata cascada urat mirositoare.

In plina perioada caniculara, canalizarea de la blocurile din cartierul micro 3 B din municipiul Vulcan – cunoscut sub numele de Dallas a ajuns direct in strada. Omaneii sunt revoltati pentru ca apele pline de mizerii si de microbi ii pot imbolnavi. Mai grav, copiii lor sunt nevoiti sa se joace chiar langa „rauletul” plin de fecale si de agenti microbieni. Situatia nu este deloc neobisnuita pentru acest cartier muncitoresc, insa oamenii sunt la limita rabdarii si spun ca nu este posibil asa ceva. Pe de o parte, se tem ca se vor imbolnavi pe capete, iar pe de alta parte, mirosul este insuportabil. Apele refulate din canalizare au format o mini-cascada si, in ritmul acesta, au toate sansele sa ajunga direct in bulevardul proaspat modernizat de primarul Gheorghe Ile, care nu a putut fi contactat pentru a preciza ce masuri va lua pentru remedierea situatiei. Nici directorul ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram nu a fost de gasit, desi societatea este cea care administreaza sistemul de canalizare in Valea Jiului.

Vina poate fi impartita. Pe de o parte, vorbim despre un sistem de canalizare subdimensionat, care nu poate prelua intreaga cantitate de ape reziduale. La fel de adevarat este, insa, ca si populatia este vinovata, in conditiile in care arunca in canalizare tot felul de deseuri, care duc la colmatarea sistemului.

 Carmen Cosman