Avram Iancu vrea sã înfrângã si fluviul Mississippy

Avram Iancu si-a propus sã înoate peste 3000 de kilometri. Si-a propus sã înfrângã fluviul Mississippy.  Bibliotecarul din Petrosani vrea sã atragã atentia asupra nivelului  de poluare care se  înregistreazã pe fluviul american. Noua sa  încercare stã sub semnul Centenarului.
“Doresc sã strãbat înot cele zece State UNITE ale Americii si sã facem, împreunã, o punte de legãturã peste ocean. Sã arãtãm, încã odatã în plus, lumii întregi si partenerilor nostri strategici cã ADN-ul poporului nostru milenar, este PUTERNIC! Sãrbãtorim, împreunã, în cele mai inedite moduri UNIREA Principatelor noastre întru fãurirea României moderne. Sã atrag atentia asupra nivelului alarmant de poluare care se înregistreazã pe Fluviul Mississippy. Doar doi oameni au strãbãtut înot acest fluviu, amândoi folosindu-se de costumul de neopren si de labele de înot. Martin Strel în anul 2002 (în 68 de zile) si Chris Ring (în 181 de zile). Eu încerc o nouã premierã mondialã, strãbaterea aceluiasi curs doar ÎN SLIP si FÃRÃ labe de înot, în aproximativ 120 de zile, în perioada 1 iunie – 1 octombrie 2018”, spune Avram Iancu.
Mississippy are 3730 km, cu 1000 de km mai mult decât Dunãrea, iar caracteristicile fluviului sunt diferite fatã de Dunãre.
“Nici acum nu va fi deloc usor! Însã, cu credintã în Dumnezeu, cu credinta în fortele mele si ale echipei, cu credinta în fortã ADN-ului românesc, cu credinta în energia voastrã, compatrioti, pe care mi-ati oferit-o, cu drag, de fiecare datã, este posibil!”, mai spune sportivul petrosãnean. Încercarea din acest an stã sub semnul Centenarului Marii Uniri. Pentru Avram Iancu, fiecare provocare, a avut o simbolisticã aparte. Bibliotecarul din Petrosani a traversat Canalul Mânecii înot, acesta a parcurs toatã lungimea Dunãrii, de la izvoare si pânã la vãrsare, iar anul acesta a participat la cea mai grea competitie din lume, la Artic Ultra.
Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Avram Iancu vrea sã înfrângã si fluviul Mississippy

 • 17 aprilie 2018 la 02:28
  Permalink

  Nu foloseste nimanui aceasta tentativa,mai ales ca a mai fost facuta.Poate a alerga iarna doar in chiloti prin parcul national Retezat,cu o halca de carne de porc,proaspat taiata si legata in jurul taliei.Asta da record.Ce zici Avramus,te bagi?Iar fentezi biblioteca.Mai bine ai merge la munca.Serios.Chiar nu impresionezi.

 • 17 aprilie 2018 la 09:19
  Permalink

  cum ar zice moldoveanul ,,misirupii,, sa nu uite salteaua dormeo acasa ca il papa aligatorii

 • 17 aprilie 2018 la 10:25
  Permalink

  Lumea arde iar Avram Iancu se piaptana …..Chiar asa !!! Cui foloseste ,si pe ai cui bani se duce ?? Cine vrea sa-si spele banii??….Daca chiar are energie debordanta ,….sa munceasca ceva adevarat ,sa arate ca nimeni nu-l intrece !! Chiar in folosul comunitatii….

 • 18 aprilie 2018 la 23:34
  Permalink

  Aia cu ADN ul poporului roman care cic? este puternic de mii de ani este cea mai mare gogomanie .Adic? ne-au caftit toti care au vrut,ostrogotii,vizigotii,hunii, tat?rii,lesii,turcii, austriecii, ungurii, nemtii, rusii în trecut iar acum ne-o trage politicienii si noi în dobitocia noastra ne lupt?m cu apele! Eu as propune sa înoate fara chiloti ca poate asa o sa se uite si americanii pe hart? sa vad? pe unde se afla tara de unde a sc?pat nebunu si apoi la vale plutesc toate cele, la deal ar fi ceva interesant.Asta se vrea un Miron Cozma al apelor.

Comentariile sunt închise.