Tot mai multi tineri aleg sã devinã voluntari ai Crucii Rosii. Spun cã este bine, atunci când fac bine, iar cei de aici, le organizeazã si cursuri de pregãtire.  Se antreneazã pentru viata de zi cu zi  si sã poatã da ajutor, atunci când poate viata unui om depinde de ei.
În perioada urmãtoare, se vor face astfel de cursuri de pregãtire, unde poate veni oricine. „Pentru urmãtoarea perioadã, noi pregãtim un curs de prim-ajutor, care dezvoltã voluntarii pentru a participa la concursul Sanitarii Priceputi. Acesta se va desfãsura pe data de 30 mai. În fiecare sâmbãtã avem un astfel de curs de prim-ajutor, iar noiîi invitãmpe toti cei care vor sã participe”, spune Alexandru Bogdan Clenciu, voluntar la Crucea Rosie Petrosani.
În plus, ca sã îi antreneze si în alte activitãti, cei de la Filiala de Cruce Rosie din Petrosani, îi implicã pe acesti tineri în cadrul unor întreceri de fotbal, pe licee. Cei mai multi vin din liceele de la Petrosani si spun cã le place , când demonstreazã cã sunt buni. Cum ajung, însã, voluntari, ne explicã cei care o fac de ceva vreme.
„Din proprie initiativã vin. Dacã ei vor si se dedicã Crucii Rosii, o vor face. Mai mergem prin scoli si copiii sunt interesati si vin la noi, iar cei cãrora le place, continuã sã vinã si sã fie alãturi de noi”, a mai precizat unul dintre voluntarii acestei organizatii.  Voluntarii sunt cei  care acum, în perioada sãrbãtorilor de Pasti, au mers  la oamenii singuri si la familiile sãrace.  Le-au dus pachete  cu alimente si îi ajutã ori de câte ori au nevoie.
Diana Mitrache