Autoritãtile locale din Lupeni vor sã facã un drum nou spre Straja. Asta, pentru a fluidiza traficul rutier, iar artera va urca din altã zonã. În acest moment se discutã despre asfaltarea acestui drum si, în iarna ce vine, drumul vechi nu va mai fi sufocat de masinile care abia aveau loc sã urce pe anumite portiuni.

Noua arterã este un drum de pãmânt, dar pe care se poate urca, iar dacã va fi reabilitat, de el va beneficia întreaga comunitate de case din acel loc. „Vom face o alternativã, un alt drum, care va urca în Straja, pe strada Pomilor. Anul acesta vom asfalta cam 1.5 km de drum, de la baza drumului principal si vom face un inel, asa încât, când este aflux mare de turisti, sã avem alternativa unei alte rute. Iar dincolo  de faptul cã va deservi statiunea Straja, va deservi oamenilor care au acolo gospodãrii”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, acesta fiind unul dintre principalele proiecte de investitii din acest an, pentru cã turismul este o alternativã viabilã la Lupeni.

Peste 100 de case sunt în acea zonã, iar artera porneste cu câteva sute  de metri înainte de intersectia ce duce acum spre Straja, imediat dupã spitalul din Lupeni.

Mii de oameni au urcat în statiune, în fiecare week-end, iar artera rutierã  existentã acum este îngustã, asa încât o astfel de alternativã este mai mult decât binevenitã. Soferii vor putea sã aleagã una dintre rute si sã evite aglomeratia din zona de dinainte de telegondolã.

Diana Mitrache