Apa Serv a gândit sã le arate tinerilor de liceu ce înseamnã cu adevãrat drumul pe care apa îl face de la robinetul nostru spre evacuare. Sub sloganul pe care a marsat în ultima vreme „Canalizarea nu este cosul tãu de gunoi”, responsabilii acestei institutii le-au explicat tinerilor, cu experiente din laborator, cum apa pleacã de la noi si cum ajunge aproape potabilã, spre deversarea în Jiu.  „Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, vrem sã le arãtãm statia de epurare de la Dãnutoni, vrem sã le explicãm de ce este importantã epurarea apei pentru mediu si pentru viata noastrã a tuturor, pânã la urmã. Practic, vor vedea etapele epurãrii în statia noastrã si produsul finit, care este apa potabilã”, a spus  ing. Alex Dîngã, Apa Serv.
Esential este cã acesti tineri liceeni nu prea stiau cum se epureazã apele si în aceastã zi importantã, au aflat lucruri extrem de importante pentru ei. „ Nu stiam aproape nimic si am venit aici sã aflu ce apã beau la robinet, acasã, dar si ce poate sã ajungã în canalizare”, a spus unul dintre liceenii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani. „Este prima oarã când vin si abia astept sã aflu cum se epureazã apa. Pânã acum nu stiam nimic”, a spus, nerãbdãtoare, o altã tânãrã. „Nu stiu nimic si sper sã  aflu cât mai multe. Este foarte importantã apa, cã dacã n-am bea apã, existã oricând riscul sã murim”, a spus un alt tânãr, interesat, de semenea, de ideea de a vedea pentru prima datã o culturã pe un esantion de apã uzatã, care a fost analizatã în laborator, dar si cum apa care iese spre Jiu, din statia de epurare, este chiar potabilã, desi provine direct din canalizare.
Adunarea Generalã a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind Ziua Mondialã a Apei. Aceastã zi se sãrbãtoreste încã din anul 1993. UN-Water (Grupul ONU pentru Apã) a stabilit pentru anul 2018 tema evenimentului ca fiind: „Solutii naturale pentru apã”. Anul trecut, accentul s-a pus pe apele uzate si epurarea lor, iar în Valea Jiului campaniile din scoli au avut trimitere directã spre statia de epurare Dãnutoni, una dintre cele mai moderne din România.
Diana Mitrache