Piesa „A ta pe WeCie, Linda” de Willy Russell este întesatã de clisee desprinse din love-story-urile adolescentine, povestea se învârte în jurul a douã grupuri vesele, unul de fete si altul de bãieti, care îsi fac de cap în noaptea dinaintea cãsãtoriei prietenei/prietenului lor.
Dave (Dorin Ceagoreanu) si Linda (Simona Codreanu) urmeazã sã-si uneascã destinele în fata altarului. Fãrã sã stie unul de celãlalt, se hotãrãsc sã petreacã într-un club din Liverpool, fiecare cu gasca. Treaba se complicã atunci când Linda îl reîntâlneste pe fostul ei iubit. Iatã mai jos un sinopsis al piesei, creionat de regizorul Horatiu Ioan Apan:
„Dramaturg consacrat atât în Marea Britanie cât si pe mapamond prin comediile, dramele si musicalurile sale, jucate în West End, pe Broadway, dar si pe scene de la antipozi, William M. Russell este contemporanul nostru. Universul sãu literar cuprinde cu preponderantã teme sociale legate de viatã celebrei „middle class”. Femeile si bãrbatii din piesele sale se zbat în conditionãrile sociale  se zbat în conditionãrile sociale actuale si încearcã sã-si depãseascã startul, conditia, tinzând spre o treaptã superioarã, spre dezvoltare personalã, spre a fi demni. „Educating Rita”, The Blond Brothers”,„ Shirley Valentine” sau „John, Paul, George, Ringo… and Bert” sunt titluri care l-au fãcut celebru, atingând fibra sensibilã a publicului.
„A ta pe WeCie, Linda” („Stags and Hens”) este o piesã al cãrui conflict se iscã între dorinta de exprimare liberã a tinerilor, care vor sã-si trãiascã viata dupã placul lor si respectarea cutumelor, a traditiilor.Actiunea piesei are la bazã situatiile, tratate în cheie comicã, din seara chefului de despãrtire de burlãcie a viitorilor miri. Stângãciile, lipsa de experientã, nerãbdarea de a fi cineva, de a fi pretuiti si /sau iubiti sunt condimente ale acestui party de adio dintr-un club de tineri.
Distins cu premii de invidiat  si nominalizat al unor premii importante în UK si SUA, Willy Russell este o voce autenticã în dramaturgia mondialã actualã.”
Din distributie fac parte : Simona Codreanu, Oana Crisan, Ana Negrescu, Corina Visinescu, Amelia Toaxen, Dorin Ceagoreanu, Mihai Alexandru, Sergiu Fîrte, Alexandru Cazan, Radu Tudosie si Laurentiu Vlad. Regia artisticã – Horatiu Ioan Apan, scenografia – Vilhelmina Kuron Bekesi.Premiera are loc sâmbãtã, 24 Martie 2018, de la ora 18.00. Pretul unui bilet este de 30 sau 25 de lei, în functie de categorie.
Ionela Purcaru – secretar literar