Mai multi specialisti de la Universitatea de Vest din Timisoara au venit în zona noastrã pentru a atrage oamenii cu idei într-o campanie de promovare ce se va încheia cu cursuri de pregãtire pentru cei interesati, iar la final, cei mai buni vor  primi si sume importante de bani.
Campania este lansatã în toatã Regiunea de Vest, iar prorectorul Universitãtii din Timisoara spune cã ar pune accent pe aceastã zonã a Vãii Jiului, de unde sperã sã atragã oamenii cu idei bune. „Noi vom oferi un program de trening si apoi 200 de finantãri cu granturi de pânã la 40.000 de euro, celor care au o idee de afaceri si doresc sã o punã în aplicare”, SPUNE prof. Ovidiu Megan, Prorectorul Universitãtii de Vest Timisoara.
Toti cei care au idei sunt asteptati sã li se adreseze acestor specialisti. Asta e tot ce trebuie sã stie un viitor om de afaceri.
„De restul ne cam ocupãm noi, în sensul cã vom organiza un program de formare a competentelor  antreprenoriale, unde omul vine cu ideea si, cu ajutorul mentorilor si lectorilor nostri din proiect, îsi va cizela un plan de afaceri. Participã apoi cu el  într-o competitie si, dacã iese câstigãtor din ea, va beneficia de un stagiu de practicã, într-o companie cu domeniu similar, ca sã vadã care sunt realitãtile, ca sã nu fie expus direct mediului sãlbatic din jurul sãu si apoi urmeazã sã beneficieze de consultantã în constituirea companiei, de mentorat din partea unor experti si antreprenori cu experientã si sã primeascã finantarea ca sã îsi punã planul de afaceri în functiune”, a mai adãugat prof. Ovidiu Megan, Prorectorul Universitãtii de Vest Timisoara.
Proiectul ce vizeazã toatã Regiunea de Vest a României se numeste Atelierul de Antreprenori si îsi  propune sã dezvolte competente în domeniul antreprenorial pentru 310 persoane din Regiunea Vest, sã  sprijine înfiintarea si dezvoltarea a 38 de afaceri non-agricole în mediul urban, din  cele 4 judete ale regiunii Vest. Activitãtile proiectului se vor  derula în Regiunea Vest respectiv în judetele Timis, Arad,  Caras-Severin si Hunedoara, pe o perioadã de 36 luni.
Diana Mitrache