Desi, în ultimii ani, oamenii cu venituri modeste primeau ajutoare de la primãria din Petrosani, acum, în preajma sãrbãtorilor, în acest an nu mai este posibil.
Nu sunt bani la buget, iar efortul financiar ar fi fost de nesuportat pentru administratia de aici. Este primul an în care nu se acordã, un an de crizã, pe care îl vor resimti si nevoiasii. „Acest an este unul mai dificil din punct de vedere al veniturilor la bugetul local si din cauzã cã acestea s-au diminuat foarte mult, nu mai sunt bani suficienti pentru achizitionarea acestor tichete. Efortul financiar ar fi fost destul de mare si, din pãcate, poate le vom da doar la anul, anul acesta nu”, a declarat Cristina Mraz, director DLAPS Petrosani.
Sunt peste 3.000 de oameni numai în Petrosani, care anul trecut se încadrau în plafonul necesar de sub 800 de lei. Potrivit statisticilor din 2017, erau 124 de beneficiari din rândul persoanelor cu handicap, asistati social aproximativ 185, alti 220 erau din rândul beneficiarilor venitului minim garantat, 2.450 de pensionari si aproape 100 de someri. Fiecare beneficia de 7 tichete a câte 10 lei fiecare. Anul acesta, însã, sãrbãtorile vor fi mai sãrace si pentru ei.
Diana Mitrache