Darie Tudor, ajutorul de sef de post de la Dobra, la Premiantii fãrã premii– editia 129

Dupã aproape 11 luni de pauzã îndrãznim sã propunem reluarea acestei campanii, prin care împreunã am încercat sã le spunem oamenilor pe care-i respectãm cã le vedem eforturile si stãruintele de a face o lume mai bunã prin puterea exemplului.
Pentru sâmbãta aceasta vã invitãm sã ne vedem în spatiul public pentru a multumi unui hunedorean care nu a stat pe gânduri si a sãrit în foc la propriu pentru a salva douã suflete nevinovate. Darie Tudor, ajutorul de sef de post de la Dobra, desi era în timpul liber, dupã ce a fost anuntat, a scos doi copii – unul de patru ani, iar celãlalt de sase luni – dintr-o casã care ardea ca o tortã.
La sfârsitul lunii februarie a acestui an o stire a fãcut ocolul tãrii. Gestul fãcut de politistul de la Dobra a atras atentia tuturor. Omul nu a ezitat sã-si punã propria viatã în pericol pentru a salva altele douã. Încercarea lui a fost un succes, iar astãzi doi copii sunt în viatã si se bucurã de dragostea familiei. Pentru exemplul sãu de dãruire, pentru modul în care a ales sã apere viata ca valoare supremã, vã propunem sã ne întâlnim cu acest om sufletist si sã-i spunem cã-i multumim pentru ceea ce ne oferã din prea plinul sufletului sãu. Sâmbãtã, 24 Martie 2018, ora 11.00, domnul Darie TUDOR vine sã-l întâlnim. Aveti ocazia sã-l priviti în ochi, sã-i spuneti o vorbã caldã si sã fiti parte dintre cei care îi vor multumi oficial printr-o diplomã si un buchet de flori venind în centrul Devei, în Piata Victoriei.
Despre proiectul „Premiantii fãrã premii”
A trecut sau ar fi trebuit sã apunã perioada lui „sã se facã”. Dintr-un singur si banal motiv pentru cã se face. Societatea a mers înainte pânã acum, poate uneori destul de încet fatã de cum ne-am fi dorit, si merge în continuare. Proiectul social „Premiantii fãrã premii” se vrea o modestã rãsplatã din partea societãtii pentru valorile noastre, cele autentice.
Ei sunt oamenii a cãror muncã este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viata mai frumoasã prin munca lor. Artisti, inventatori, mestesugari si altii care ne aratã cã frumosul si utilul sunt aici, lângã noi. Astfel, proiectul vã invitã sã iesim în stradã, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a multumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupãrile lor, ne dau motive de  mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbãtã sã ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestrã a lui Decebal. Vom invita de fiecare datã un om  valoros, care prin munca lui, strãdaniile lui, face cã România sã existe.  Vom merge acolo sã-l cunoastem, sã-i  multumim cã existã si  sã-i strângem mâna în semn de pretuire si respect. Vã invitãm sã fiti parteneri ai unui proiect care doreste sã descopere si sã redescopere valorile României.
Dan Terteci

Advertisements