Marti, 20 martie, este programatã o primã actiune a membrilor Sanitas în Bucuresti, unde va fi pichetat Ministerul Finantelor, între orele 11,00 si 13,00.
Conform procedurilor, protestul va continua  cu alte  patru zile de pichetãri, care vor avea loc si pe  22, 24, 27 si 29 martie la sediile ministerelor Sãnãtãtii, Muncii, Finantelor, dar si la sediul PSD.
În aprilie, va avea loc un miting la care vor participa în jur de 20.000 de angajati din sãnãtate, cu totii fiind nemultumiti de regulamentul de sporuri si de legea salarizãrii. Personalul medical spune cã majorarile salariale intre 70% si 170% anuntate de Ministerul Sãnãtãtii începând cu data de 1 martie sunt „doar pe hârtie”.
În urmãtoarele sãptãmâni, sindicalistii Sanitas vor picheta sediile ministerelor pe care le considerã responsabile pentru aceastã criza – Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Ministerul Sãnãtãtii. Mitingurile vor culmina cu un mare protest în Piata Victoriei. În cazul în care revendicãrile lor vor rãmâne nerezolvate, pasul urmãtor este declansarea grevei generale, dupa Pasti.
Diana Mitrache