Ministrul Energiei: “România este o tarã binecuvântatã de Dumnezeu” / Energetician: “Dar cu oameni fãrã fricã de Dumnezeu si mincinosi”

“România este o tarã binecuvântatã de Dumnezeu” le-a spus ministrul Energiei, Anton Anton, protestatarilor de la Mintia. Un energetician i-a ridicat mingea la fileu, spunându-i cã este de acord, “dar cu oameni fãrã fricã de Dumnezeu si mincinosi”.
Protestul energeticienilor de la Mintia s-a încheiat dupã ce a fost semnat un protocol. Un protocol al cãrui numãr nici nu se mai cunoaste. De-a lungul anilor au fost semnate sute de protocoale la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. Niciunul nu a fost respectat.
“Ministerul Energiei este cel care va operationaliza o serie întreagã de lucruri, si care, vã promit ferm, cã le va face cât mai repede. As vrea sã vã spun douã lucruri despre strategia nationalã de energie pentru cã una este sã discutãm despre strategia companiei si alta este sã discutãm despre strategia nationalã. Când am venit la minister am gãsit un fel de povete frumoasã. Strategia nationalã a energiei o vom face pânã la sfârsitul anului si o vom aproba si ne va ghida în activitatea noastrã. Aceastã strategie se bazeazã pe faptul cã România este o tarã binecuvântatã de Dumnezeu, avem cãrbune, avem apã, avem vânt, avem energie nuclearã, avem biomasã si toate astea participã la realizarea mix energetic. Dumneavoastrã (CEH-n.r.) sunteti o parte importantã în acest lucru si în niciun caz nu o sã renuntãm la capacitãtile pe care le avem, dar toate capacitãtile pe care le avem trebuie modernizate, fie cã e vorba de extractie de cãrbune, fie cã e vorba de termocentrale (…). Eu cred cã modernizarea si eficientizarea este cuvântul cheie pe care îl vom folosi în aceastã strategie si la asta vã invit sã participati pentru cã numai cu dumneavoastrã se poate face asa ceva. În niciun caz, nu se pune problema ca Mintia, care este unul dintre pilonii importanti energetici ai tãrii sã disparã. Astea sunt povesti. Se dezvoltã, dobândeste noi valente”, le-a spus ministrul Energiei, Anton Anton, energeticienilor de la Mintia.
Oamenii sunt sãtui de povesti. Unul dintre energeticieni i-a spus ministrului cã astfel de povesti au mai fost spuse la termocentralã. Numai cã rezultatele nu se vãd.
“Am auzit un scenariu frumos pentru noi, dar ceea ce vreau sã vã spun este urmãtorul lucru: în urmã cu câteva luni ni s-a prezentat un scenariu asemãnãtor, dar sub altã formã si formulã de oameni. Atunci era o campanie frumoasã electoralã, toatã lumea era fericitã si se mândrea cu patru grupuri la Mintia. Si vedeam cum duduie Mintia. Nu s-a concretizat nimic. Atunci, dânsii au venit pentru campanie, acum, dumneavoastrã ati venit pentru cã s-a pus presiune. Ce pot sã cred din toate lucrurile astea? Nu avem încredere, nu as vrea sã se întâmple ca peste câteva luni de zile sã avem aceleasi probleme. V-as ruga insistent sã faceti ceva pentru salvarea termocentralei, sã nu fie doar vorbe. N-as vrea sã se întâmple sã fim amãgiti, sã ne trezim, cã la urmã, plecãm toti de aici sub o formã sau alta. Domnul ministrul a spus o vorbã foarte mare. A spus cã suntem o tarã binecuvântatã de Dumnezeu. Sunt de acord, dar cu oameni fãrã fricã de Dumnezeu si mincinosi. Asta e problema noastrã, începând de la Guvernul României si pânã la talpa de jos”, a replicat unul dintre energeticienii de la Mintia.
Si Viorel Stefan, vicepremierul României, le-a spus energeticienilor cât de importantã este munca lor si câtã atentie acordã Guvernul Complexului Energetic Hunedoara.
“Noi nu ne jucãm cu strategia energeticã nationalã, noi nu ne jucãm cu necesitatea existentei unor capacitãti de productie energetice în vestul tãrii. Sunt chestiuni foarte importante, e un punct strategic cu care nu permitem nimãnui sã se joace. Ca Partid Social Democrat, noi nu ne jucãm cu dimensiunea socialã a proceselor economice. Pãstrarea locurilor de muncã, asigurarea locurilor de muncã, a veniturilor reprezintã angajamente ferme si nu facem rabat de la acestea”,  a spus vicepremierul României, Viorel Stefan, la Mintia. Protestul de la Mintia s-a încheiat cu un protocol si promisiuni de rezolvare a tuturor problemelor cu care se confruntã Complexul Energetic Hunedoara.
Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Ministrul Energiei: “România este o tarã binecuvântatã de Dumnezeu” / Energetician: “Dar cu oameni fãrã fricã de Dumnezeu si mincinosi”

 • 15 martie 2018 la 19:34
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului !

  Răspunde
  • 16 martie 2018 la 07:56
   Permalink

   Trebuie facute presiuni pe politicieni, lideri de sindicat si pe administratie. Din pacate sindiatele din minerit inregimentate politic.

   Răspunde
 • 16 martie 2018 la 04:19
  Permalink

  se vorbeste numai de mintia nici decum de ceh ,daca se separa minele de termocentrale ce rost mai are sa vorbim?suntem buni avem carbune ieftin si bun atunci o sa avem si vanzare daca nu …..lacatu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.