Municipalitatea de la Petrosani, prin Directia de Asistentã Socialã si Protectia Copilului a încheiat un contract cu medicii de familie. Acestia vor acorda servicii medicale elevilor.  Medicina scolarã se face cu medici de familie, asta chiar dacã legile din România spun cã fiecare unitate scolarã ar trebui sã aibã un cabinet medical.
“Deoarece în municipiul Petrosani nu existã decât douã cabinete medicale, cabinetul medical universitar si cabinetul medical IG Duca, propun încheierea unor contracte de servicii de asistentã medicalã scolarã cu medicii de familie, pentru unitãtile de învãtãmânt din municipiul Petrosani în care nu existã cabinete medicale scolare”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Legea 162/2008, prin care s-a aprobat transferul de atributii si competente exercitate de Ministerul Sãnãtãtii, cãtre autoritãtile publice locale, dã dreptul si, în acelasi timp, le obligã pe autoritãtile locale sã asigure un minim de asistentã medicalã scolare. Unde nu sunt cabinete scolare, asistenta medicalã se face cu medicii de familie.
Banii pentru sustinerea acestor cabinete vin de la stat, iar bugetul local plãteste doar serviciile cãtre medicii de familie cu care fac contractele.
Monika BACIU