Daca voi nu ma vreti, eu va vreau! Se pare ca aceasta este deviza liberalului Nicolae Petroi, care nu este dorit de nimeni la conducerea Termocentralei Paroseni. El, insa, spune ca nici nu il intereseaza daca PSD-ul il sustine sau nu.

Niciun primar din Valea Jiului, fie PSD, fie PD-L, nu-l vrea pe Nicolae Petroi director la SE Paroseni SA, in locul lui Doru Visan, care de-a lungul timpului a reusit sa mentina termocentrala pe linia de plutire si chiar mai mult. Liberalul Petroi, care a mai ocupat aceasta functie in trecut si de numele caruia se leaga mai multe controverse vizavi de activitatea lui ca manger, nu este dorit nici de ai lui, membrii Aliantei USL. “Nu vreau sa vorbesc de un alt nume la Termocentrala, fiindca  nu este normal. Nu s-a pus niciodata problema de asa ceva in fata mea si mi se pare ca toata conducerea Uniunii Social- Liberale din judetul Hunedoara sa accepte un profesionist adevarat, asa cum este domnul Visan. Despre domnul Petroi, nimeni nu este contra lui si mai ales sa ocupe o alta functie in Uzina Paroseni. Sunt si alte functii, tot de director si nu stiu de ce ar deranja o alta functie. Cred ca toata Valea Jiului, nu numai primarii, ci si cetatenii il apreciaza pe Visan pentru ceea ce a facut el ”, ne-a declarat Cornel Resmerita, primarul Municipiului Lupeni.

Si la Vulcan, primarul Gheorghe Ile, la fel, membru PSD, nu se impaca cu ideea ca Petroi, cu care a mai lucrat in trecut in repetate randuri, va fi din nou director la Termocentrala Paroseni. “ Nu ar fi bine ca in momente din acestea, cand avem probleme deosebite, sa fie schimbat directorul. Exista o zicala care spune ca schimbarea sefilor este bucuria prostilor.  Nu cred ca este corect sa se intample asta, pentru ca lucrurile au inceput sa mearga foarte bine, iar acum, in Complexul Energetic, chiar ca trebuie un om cu stabilitate, un om care a reusit sa puna termocentrala la punct cu proiecte foarte mari. Eu zic ca este chiar foarte bine in momentul de fata ”, ne-a declarat si Gheorghe Ile, primarul Municipiului Vulcan.

Contactat telefonic, Nicolae Petroi s-a aratat foarte deranjat de intrebarea vizavi de sustinerea aliantei pentru numirea lui ca director la Paroseni, in conditiile in care o parte a acesteia, cel putin, nu-l vrea nici in ruptul capului. “ Sunt sustinut de PNL. PNL Romania, Hunedoara, Vulcan, tot PNL-ul. Nici nu conteaza ce spune PSD-ul, daca ma sustine sau nu”, a afirmat Nicolae Petroi.

Nicolae Petroi a fost direct al SC Almaserv SA, societatea de gospodarie a Vulcanului din anul 2004 si pana in primavara anului 2008, atunci cand la putin timp dupa plecarea acestuia, cu scandal, ce-i drept, societatea a falimentat, pur si simplu, din cauza datoriilor imenese. In cursul aceluiasi an, 2008, el a fost numit atunci, pe criterii politice, pentru ca pe cele de performanta ne indoim, director la SE Paroseni, unde a stat cateva luni, pana in anul 2009, de unde a plecat mai apoi la Reva Simeria.  Cat timp a fost la Termocentrala Paroseni, nu doar ca nu s-a remarcat prin vreo performanta manageriala, ci din contra. Acum, insa, ne intrebam de ce insista si joaca la capete chiar peste lideri importanta din USL Hunedoara si din propriul partid, dupa cum unele surse ne-au spus?! Poate pentru ca trebuie sa-si faca rapid un loc undeva, pentru ca la acest moment, activitatea domnului Petroi este necunoscuta, mai ales dupa campania electorala. Nemultimiti de aroganta acestuia si de modul cum incearca sa puna problema, sunt mai multi liberali si pesedisti din judet, dar care nu prea ar indrazni sa cracneasca. Potrivit unor surse politice din interiorul aliantei , retinerile de a se impotrivi ar fi generate de faptul ca Nicolae Petroi, din nu se stie care cauze, ar fi oarecum apropiat de Mircea Molot, si mergand mai departe, ca ”ministrul economiei este cumnat cu Dan Radu Rusanu”, chestor al Senatului si vicepresedinte PNL la nivel national, s-a incercat sa ni se explice… Totusi, nu am inteles legatura invocata chiar de liberali, din moment ce USL clameazaa mereu profesionalismul in selectarea resurselor umane.

 Luiza Andronache