Sezonul de iarnã se apropie de final, iar autoritãtile locale au luat decizia de a nu-i mai taxa pe turistii care vin cu masinile la munte.
O parte dintre acestia vor fi exceptati de la plata parcãrii. Este vorba de parcarea de la baza telegondolei, acolo unde chiar de la finalul sãptãmânii trecute, nu a mai fost taxata parcarea. Pentru accesul în parcarea din zona satului de vacantã, tarifele sunt de 15 lei/zi sau 2 lei/orã.
Tichetele de acces se elibereazã automat la aparatul de la bariera de acces. În schimb, la cealaltã parcare, de sus din munte încã se percepe taxa, dar si aceasta doar pânã la jumãtatea acestei luni.
La începutul sezonului de iarnã, autoritãtile locale din Lupeni au realizat câteva investitii. Au fost montate mai multe bariere de acces. Prin introducerea noilor reglementãri de acces auto în zonele de parcare si în zona cabanelor din statiunea Strajã, autoritãtile au dorit sã asigure o mai bunã functionare a sistemului de parcare pentru turisti, dar si sã asigure o crestere  gradului de sigurantã pentru turistii care ales Straja ca destinatie de vacantã, în mod special pe perioada de iarnã.
Monika BACIU