Autoritãtile locale de la Petrila au primit aviz pozitiv din partea Companiei Nationale de Investitii pentru realizarea unui bazin didactic. Edificiul va fi realizat dupã modelul celui de la Petrosani.
“Încerc acest lucru de când am preluat mandatul, am fãcut cãrare la CNI si spre satisfactia mea si a colegilor mei, am reusit sã obtinem finantare pentru construirea unui bazin de înot în curtea scolii numãrul 5. La momentul acesta ni s-au solicitat avizele de la toti furnizorii de utilitãti si de la Directia Judeteanã pentru Culturã. Le-am transmis la CNI. Sper ca în urmãtoarele douã sãptãmâni, bazinul de înot de la Petrila sã fie scos la licitatie de CNI. Dacã lucrurile merg bine, fãrã contestatii, s-ar putea ca în 4 luni de zile sã stim numele constructorului si sã înceapã si lucrãrile”, a declarat Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Încã de la inagurarea bazinului de înot didactic din Petrosani, edilii de la Petrila au spus cã vor si ei o astfel de investitie.
“În orasul Petrila îsi desfãsoarã activitatea 5 unitãti de învãtãmânt prescolar, 6 unitãti de învãtãmânt primar si un liceu cu un numãr total de aproximativ 4000 de elevi. Pentru a oferi elevilor si tineretului din orasul Petrila o dotare necesarã pentru dezvoltarea sãnãtoasã si armonioasã prin practicarea sportului si pentru asigurarea unor conditii optime pentru realizarea unor performante scolare la acest nivel, considerãm oportunã realizarea investitiei “bazin didactic de înot”, aratã primarul orasului Petrila, Vasile Jurca.
Pe raza orasului Petrila nu existã niciun alt bazin de înot, iar prin acest proiect se urmãreste implicarea tineretului si a elevilor în activitãti sportive si totodatã se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasã a acestora prin practicarea sportului si petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plãcut.
Monika BACIU