Centrul municipiului Petrosani este „asediat” de masinile samsarilor care castiga binisor de pe urma comertului cu autoturisme second hand, aduse din strainatate.

Aceasta in ciuda faptului ca nu platesc nimic la bugetul local isi expun masinile pe domeniul public ocupand si obstructionand circulatia rutiera.

Dupa o perioada in care au ocupat buna parte din Bulevardul 1 Decembrie 1918, edilii au dat o hotarare prin care ii amenda pe samsari. Asa ca, acestia din urma s-au mutat pe alte strazi cu marfa.

Strada care duce la Politie a fost cea mai potrivita, are vad catre piata si sunt si locuri de parcare. Asa ca, samsarii si-au pus autoturismele la vanzare si nimeni nu le are treaba, cat despre amenda nici nu poate fi vorba.

In „capitala” Vaii Jiului exista chiar un targ unde comertul cu autoturisme se poate face legal, insa nimeni nu merge in „piata” daca-si poate expune marfa pe bulevard fara a fi avertizat. In multe cazuri nici politistii de la circulatie nu pot interveni pentru ca administratorul drumului, in speta Primaria Petrosani, nu a reglementat prin indicatoare stationarea interzisa sau oprirea interzisa si cu atat mai putin parcarea.

In aceste conditii „prinde orbul, scoate-i ochii”, explica unul dintre oamenii legii, care mai precizeaza ca daca ar amenda proprietarul unui autoturism stationat intr-un loc in care acest lucru nu este reglementat, ar comite un abuz in serviciu. Politistii locali pot in schimb sa aplice decizia Consiliului Local Petrosani si sa dea amenzi.

 Maximilian Ganju