Un bãrbat de 50 de ani din Vulcan a murit sãptãmâna trecutã desi s-a dus cu o virozã respiratorie la spitalul din acest oras. Familia acuzã acum personalul unitãtii medicale de superficialitatea actului medical, iar consilierii locali au reactionat imediat.
Unul dintre consilierii locali a fost dur, îndemnând administratia sã construiascã mai bine capele, dacã medicii nu pot sta la spital si pacientii mor din cauzã cã nu sunt consultati.
„Sunt trist sã vãd cã avem un spital, dar nu avem medici. Întâmplarea nefericitã în care a murit un om, este elocventã. În sedinta Consiliului Local am expus situatia si am întrebat ce se poate face în acest sens. Din pãcate, nu existã solutii si nici nu se cautã unele. Doar anul trecut au plecat 5 medici specialisti, dar ne lãudãm cã au venit 2 stomatologi. Nu vreau sã stiu ce se va întâmpla când ai o crizã de fiere si vei merge la stomatolog ca sa ti-o rezolve. De asemenea, în 2 ani de zile vor iesi la pensie majoritatea medicilor de familie, iar dacã vei avea nevoie de o trimitere la vreun specialist sau pur si simplu o consultatie, nu vei mai avea la cine sã mai mergi.  (… ) Propun ca, în acest context, sã se facã mai multe capele, dacã tot nu suntem în stare sã aducem medici si sã îi tinem aici”,  scrie consilierul independent Florin Govor, pe pagina sa de socializare cu publicul, afirmând cã ideea i-a venit în momentul în care Asociatia pensionarilor a mai fãcut o cerere ca sã fie aprobatã o nouã capelã.
Pentru situatia neplãcutã în care s-a aflat sãptãmâna trecutã, conducerea Spitalului din Vulcan a declansat o anchetã internã, însã, a sesizat Colegiul Medicilor pentru a cere o comisie care sã analizeze cele întâmplate în spital. Asta, pentru cã o parte dintre cei care ar trebui sã ancheteze cazul, sunt direct implicati în acesta.
Diana Mitrache