Cinci tineri au ajuns la Spitalul de Urgenta din Petrosani cu rani dupa ce masinile in care se aflau s-au ciocnit intr-o curba de la iesirea din Petrosani, pe DN 66. Zona este numita de localnici „curba mortii” pentru ca nu este luna in care sa nu se produca un accident de circulatie.

Accidentul a avut loc miercuri seara pe DN 66 in zona Gerom-Petrosani, din cauza unui sofer care a vrut sa-si intoarca masina, insa nu s-a asigurat desi avea vizibilitate foarte buna. A fost lovit in lateral de un alt autoturism de lux al carui sofer n-a apucat sa franeze la timp, iar in urma tamponarii cinci persoane au fost ranite. Imediat la fata locului au sosit mai multe ambulante cat si un echipaj SMURD care au acordat ingrijiri medicale ranitilor. „Ionut B., de 28 de ani, din municipiul Campulung, judetul Arges, in timp ce conducea  o autoutilitara pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Petrosani, nu s-a asigurat corespunzator la efectuarea manevrei de intoarcere de pe un sens de circulatie pe celalalt sens prin viraj la stanga, fapt pentru care a intrat in coliziune cu autoturismul condus de  Fancisc P., de 45 de ani, din Petrila. In urma accidentului a rezultat avarierea celor doua autovehicule si ranirea usoara a unei pasagere din autoutilitara precum si a conducatorului autoturismului si a trei pasageri din autoturismul condus de acesta. Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul alcooltest, constatandu-se ca Francisc P. prezenta o concentratie de 0,31 mg/l, vapori de alcool in aerul expirat”, a declarat, inspector Bogdan Nitu, purtator de cuvant IPJ Hunedoara.

Tentati sa accelereze

Martorii accidentului spun ca in „curba mortii” in ultimii 20 de ani au avut loc peste 500 de accidente. „La peste 100 am fost eu chemat martor, de la mine din curba se vede si doar eu am prins pe viu o multime de tamponari. Curba e usoara, zona are doua benzi pe sens si chiar daca e limita de viteza 50 de kilometri la ora, toti sunt tentati sa accelereze. Pentru unii aici e sfarsitul drumului. Cel mai groaznic accident a fost acum vreo 10 ani daca-mi amintesc bine. Tot asa s-au ciocnit si cei dintr-o masina au ramas pur si simplu fara cap. Cred ca ceva ar trebui facut aici”, spune Costel, unul dintre martori. Statistica din ultimele luni arata ca in „curba mortii” au avut loc trei accidente de circulatie, toate soldate cu raniti.

Cateva ore mai tarziu un barbat de 71 de ani din Banita, tot pe DN 66 avea sa-si piarda viata dupa ce a fost calcat de un autoturism. Omul se afla pe prabusit pe mijlocul drumului.

 Maximilian Ganju