Contractul dintre administratia localã de la Petrosani si Clubul Sirineasa naste mereu controverse în cadrul Consiliului Local. Cei de la Sirineasa suportã o cotã de 70% din cheltuilelie lunare la utilitãti.
“Cei de la Sirineasa sunt la zi cu toate cheltuielile inclusiv cu cei 70 % care fac parte din utilitãti. Consumul de apa si curentul sunt plãtite în proportie de 70% de Clubul Sirineasa si 30 % noi. Avem si noi sectiile de fotbal, tenis si atletism”,  a spus în cadrul sedintei de Consiliu Local, Radu Polifronie, directorul CSM Petrosani.
Potrivit acestuia, sumele achitate de Sirineasa ajung la câteva mii de lei lunar.  “Depinde de consumul lunar dar ca o medie în jur de 3000-3500 lei / lunã la curent si la apã undeva la 1800-2000 lei /lunã”,  a mai spus sursa citatã.
“Ca sã putem întretine noi baza sportivã costurile ar fi imense si nu zic ca sã o întretinem, ci doar sã o pãzim. În momentul de fatã suntem privati de a face niste costuri de întretinere. Stiti bine cã în perioada de austeritate nimeni nu o pãzea, au dispãrut si portile. Important acum este cã aceastã bazã a început sã capete un pic de culoare. Dacã reusim sã convingem pe cel care finanteazã ca sã si bage ceva bani pentru modernizarea acesteia, este în folosul acestei comunitati si nu în defavoarea ei. Nu cred cã în momentul de fatã este important ce câstigãm”, a accentuat consilierul local, Petre Drãgoescu. Autoritãtile locale nu mai pot sustine financiar echipe de fotbal. Astfel, prezenta fotbalistilor de la Sirineasa este un câstig pentru localitate.
“Marele avantaj al nostru în acest moment este cã existã aceastã echipã acolo, nu sunt acei 500 lei pe care îi plãteste redeventã pe lunã, ci faptul cã întretin baza. Noi nu putem întretine baza în acest moment si stiti cum a fost baza înainte si cum este acum. Vedeti ce probleme sunt peste tot în tarã cu echipele de fotbal în special, autoritãtile publice locale nu pot sã investeascã foarte multi bani în ceea ce înseamnã fotbal, salarii nu se pot plãti si asa mai departe. S-a dat legea ca pânã la 5% sã finantezi sportul, dar nu sunt norme si dacã ar fi norme Petrosaniul nu are un buget care sã îi permitã sã sustinã o echipã de fotbal de Divizia B sau A”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Monika BACIU