Orasul Uricani, fãrã buget dintr-o eroare a Guvernului

Proiectul de buget al orasului Uricani nu se regãseste pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local.  Sedinta a fost convocatã pentru astãzi, 21 februarie, iar invitatia nu contine si proiectul de hotãrâre privind aprobarea bugetului local aferent anului 2018. Potrivit specialistilor, în acest caz, autoritãtile locale pot utiliza o cotã parte de 1/12 din valoarea bugetului aferent anului trecut. Numai în acest caz poate exista o problemã. Primãriile care nu aprobã bugetele de venituri si cheltuieli adunã arierate. În urmã cu câteva sãptãmâni, primarul orasului Uricani, Dãnut Buhãescu, declara cã bugetul este destul de mic.
„Eu am o problemã cã am minus 20 de miliarde, dintr-o gresealã a Guvernului. Guvernul a fãcut o gresealã si jumãtate din excedentul bugetar a fost tãiat din dreptul pe care îl are administratia localã la echilibrare. Mie mi-au tãiat aproape 20 de miliarde, în care au trecut la excedent bugetar si situatiile de exceptie, precum calamitãtile. Banii au fost primiti în 2016, nu am avut cum sã îi cheltuim si au fost trecuti ca excedent. Aproape 20 de miliarde din dreptul nostru conform legii ne-au tãiat. Sã vãd cum rezolv problema la Consiliul Judetean. E o sumã foarte mare si aici vorbim de buget de functionare, nu de dezvoltare”, a declarat, în urmã cu câteva sãptãmâni, Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani. Autoritãtile locale de la Uricani nu au putut fi contactate pentru a oferi informatii pe marginea acestui subiect.
Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Orasul Uricani, fãrã buget dintr-o eroare a Guvernului

  • 20 februarie 2018 la 19:50
    Permalink

    Domnule primar Buhaescu ne crezi prosti , familia ta o duci foarte bine dar de restul in saracie fara o dezvoltare turistica , ne pacalesti cu vorbele , ne pacalesti si am votat cu PSD iar ne pacalesti si semnez ca prostul o lista ca incep lucrarile la drumul spre Herculane .

  • 21 februarie 2018 la 10:21
    Permalink

    Buhaescule , pozeazate in fata guvernului acolo unde te lauzi ca esti primit bine de ministri sau tipa din balconul parlamentului

Comentariile sunt închise.