Competitia de alergare în muntii Parâng pe timpul noptii a fost adjudecatã, si în acest an, de Andrei Preda, cel care detine recordul de timp la acest maraton.  Anul acesta, însã, Andrei, care este de loc din Azuga, nu si-a depãsit recordul, reusit sã urce pânã la finish dupã aproximativ 44 de minute, cu 4 mai mult ca anul trecut. Întrecerea, însã, a cunoscut o participare exceptionalã, iar la start a venit chiar si Levente Polgar, cel care pleacã, cu Avram Iancu Marius la  Polul Nord, în competitia de andurantã de acolo, denumitã 6633 Arctic Ultra, consideratã cea mai durã competitie din lume.
Parângul Night Challenge, este competitia de alergare montanã si schi fond derulatã la lumina fãcliilor, atât la sectiunea de alergare, cât si la cea de schi fond, unde sportivii au fost premiati de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
„Si editia din acest an, a V-a, a competitiei montane „Parângul Night Challenge” s-a bucurat de un real succes, mai ales prin numãrul mare de participanti, printre ei fiind si copii. Evenimentul organizat de „Bike & Run” Petrosani, în colaborare cu Primãria si Consiliul Local Petrosani, în calitate de co-organizatori a depãsit toate asteptãrile, aceastã actiune sportivã devenind deja o traditie. De aceastã datã, sufletul evenimentului – Avram Iancu – nu a fost singur, alãturi fiindu-i si Levente Polgar, ei fiind participanti la concursul Arctic Ultra 6633 care va avea startul în data de 9 martie. Le urez succes si îi felicit pe toti cei care s-a implicat pentru ca acest eveniment sã depãseascã toate asteptãrile”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.
Organizator este, alãturi de primãria din Petrosani, sportivul Avram Iancu, cel care îi aduce pe toti maratonistii la noi în Parâng de 5 ani. „A fost a V-a editie, una aniversarã si am ajuns la aceastã editie, pentru cã a prins foarte bine si este foarte apreciatã de întreaga lume a alergãrii montane si a schiului de turã. Competitia a presupus parcurgerea unui traseu de 4,5 km, numai în sus. Dacã, în statiunile de munte, de regulã, oamenii se dau în jos, noi i-am provocat sã urce la peste 2.000 de m altitudine”, a declarat Avram Iancu Marius.
Întrecerea s-a desfãsurat la lumina lanternelor si a fãcliilor, iar fiecare a participat la categoria sa de vârstã.
„Competitia a  început la ora 16,45, pentru copii, o cursã de 300 de metri, pe categorii de la cei sub 10 ani si 10 -14 ani si la 18.30 pentru adulti. Din nou am avut concurentã foarte puternicã. La start a fost si detinãtorul recordului de cursã Andrei Preda din Azuga, care a venit sã îsi apere titlul si viza cei 1500 de lei, pentru stabilirea unui nou record. Fondul de premiere a fost de 9,000 de lei, la toate categoriile”, a mai spus Avram Iancu Marius. Pe lângã concurentii care au urcat în statiune, au venit si foarte multi suporteri ai acestora, ori turisti, iar la final a avut loc festivitatea de premiere.
Diana Mitrache