Bugetul municipiului Petrosani pentru anul 2018 a fost aprobat, în unanimitate de Consiliul Local. Veniturile administratiei locale s-au redus drastic odatã cu modificãrile aduse Codului Fiscal. Autoritãtile locale de la Petrosani spun cã anul acesta nu se vor realiza noi investitii.
“Este un buget de austeritate. Investitiile pe anul acesta nu existã: Vor fi doar investitii în continuare, adicã lucrãrile începute vor fi continuate. Nu ne-am putut bugeta cheltuielile de functionare pânã la sfârsitul anului, dar sperãm sã avem un grad de încasare mai bun si sã rezolvãm si aceastã situatie. În eventualitatea în care dupã luna iunie, când legea permite rectificarea bugetului Guvernul nu ne va da sumele care ni s-ar cuveni”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Bugetul anului 2018 este aproape la jumãtate fatã de cel din anul 2017. Edilii spun cã reducerea veniturilor este din cauza modificãrilor aduse de Guvern Codului Fiscal. Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% a dus la scãderea drasticã a veniturilor.
“S-a redus cu mai mult de o treime venitul la bugetul local ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16, la 10%. Pe parcurs pot veni bani pentru proiectele finantate prin PNDL, CNI, iar atunci aceste sume sunt considerate venituri la bugetul local”, a mai spus sursa citatã. Bugetul aferent acestui an este de 47.474 mii lei la venituri, în timp ce la cheltuieli a fost prognozatã suma de 47.876 mii lei. În anul 2017 veniturile initiale au fost de 76.215 mii lei si s-au realizat efectiv 87.530 mii lei. Tot în anul 2017, cheltuielile initiale au fost stabilite la suma de 77.733 mii lei, iar realizat a fost de 87.128 mii lei.
Monika BACIU