Cosmin Nicula: Regionalizarea este obligatorie!

Despre regionalizarea Romaniei s-a vorbit mult, insa nu s-a spus tot. Puterea agreeaza ideea, emanata chiar din cercurile PDL, in timp ce Opozitia o critica. Nu toti parlamentarii opozitiei, insa, iar senatorul PSD Comsin Nicula este unul dintre cei care o agreeaza si chiar o sustine.

Reporter: Ce parere aveti despre propunerea de regionalizare a Romaniei?

Cosmin Nicula: Regionalizarea trebuie facuta intr-un fel sau altul pentru ca Tratatul de la Lisabona trebuie sa fie aplicat si pana in 2012 trebuie sa avem aceste regiuni. Dupa cum stiti, se discuta bugetul Uniunii Europene pe urmatorii 5 ani, el va fi construit pe regiuni, si Romania fiind membra a UE, va trebui sa se conformeze. Este obligatoriu si necesar pentru Romania ca aceasta regionalizare sa fie facuta. Important este sa nu fie politizata aceasta regionalizare, sa fie facuta corect si in concordanta cu tot ceea ce inseamna relatii economice, sociale sau istorice din tara noastra.

Rep: Pozitia dvs. nu intra in contradictie cu ce sustin colegii dvs. din Uniune?

Comsin Nicula: Nu. Pana la urma, Tratatul de la Lisabona trebuie aplicat, ca ne place sau nu ne place. Noi insistam, in schimb, pentru respectarea unor criterii coerent si corecte, pentru interesul Romaniei. Sa nu uitam ca nu putem crea zone foarte bogate si foarte sarace, pentru ca banii care vor fi alocati in urmatorii 5 ani de la UE se vor adresa, cu predilectie, zonelor foarte sarace. Si atunci, cred ca obligatia noastra este de a echilibra intr-un fel sau altul alocarile de fonduri care se vor face pentru Romania, nu se le comasam intr-o singura directie, iar alte zone sa fie defavorizate.

Rep: S-a vorbit mult despre pierderea identitatii judetului Hunedoara, a stemei …

Cosmin Nicula: Nu avem cu sa le pierdem. Desigur, de preferat ar fi, in opinia noastra, a locutorilor din judetul Hunedoara, ca regiunea sa se numeasca Hunedoara.  Sa putem merge pe vechea structura regionala, intocmita in 1968 de catre Ceausescu la acea vreme, care nu poate fi acuzat de partizanat politic, si sa avem regiunea Hunedoara, cu resedinta la Deva. Altfel, vom avea o problema din acest punct de vedere, care pe noi o sa ne coste foarte mult, fiind un judet foarte sarac, un judet monoindustrial. Vedem cu totii problemele din Valea Jiului, cu mineritul in perioada aceasta sa nu uitam zona Hunedoarei si Calan, unde siderurgia este la pamant…  Din acest punct de vedere, interesul nostru ar trebui sa convearga intr-o directie. Toata clasa politica trebuie sa bata palma, sa ne intalnim, sa purtam o discutie, pentru ca avem o obligatie morala fata de urmasii nostri, la urma urmei, care vor locui in continuare in acets judet.

A consemnat, Carmen Cosman

8 comentarii la „Cosmin Nicula: Regionalizarea este obligatorie!

 • 26 ianuarie 2012 la 18:15
  Permalink

  Oare acesti PSD-isti (Cosmin Nicula,Postolache)nu cunosc criza mondiala ca tot grasi sunt ???

  Răspunde
 • 26 ianuarie 2012 la 18:39
  Permalink

  Uite cine vorbeste! Timp de aproape 4 ani de cand a fost ales senator, nu l-a vazut nimeni in Valea Jiului. Acum, ca se apropie alegerile, da din nou tarcoale , ca mata la blidul cu zeama fierbinte. Inainte era un anonim, purta geanta lui Serafinceanu, a ajuns senator , pozeaza ca un dandy, dar probabilitatea de a i se implini visul este acceasi cu cea a castigarii inca unui mandat …

  Răspunde
 • 27 ianuarie 2012 la 05:44
  Permalink

  Ma Nicula veneticule ati fost la guvernare in 2009 aproape un an cati metri de asfalt ai turnat sau ce renovare ai inceput la Gara din Petrosani,cu ce ne mai minti mai PSD-istule.

  Răspunde
 • 27 ianuarie 2012 la 11:04
  Permalink

  Ca orice alt senator,senatorul in cauza…are in Petrosani un birou senatorial…! Parerea mea este,fara a surprinde pe cineva,ca menirea senatorului Nicula nu e de a umbla in cizme prin Valea Jiului si a da solutii…ar deranja cu siguranta pe domnii primari,care ei ar trebui sa faca asta pentru concitadinii urbei!!!! Deci nu mai trebuie sa fim patimasi cu lucrurile pe care nu le stim…nu le intelegem…sunt atatea insa in care putem „lovi”!!!!! Apropo…cei napastuiti de soarta…nervosi…colerici…slugarnici,de tot felul mergeti la biroul senatorului,va spuneti supararile,el va consemneaza ,va recomanda la nivel teritorial pe cel ce care in slujba voastra,iar daca problemele i depasesc pe acestia,el va prelua cazul si va merge mai departe…la nivele mai inalte unde el are acces pentru rezolvare…Cam asa e problema,asa ar trebui sa fie si prin zona noastra…merita insa sa incercati!!!

  Răspunde
 • 27 ianuarie 2012 la 19:26
  Permalink

  @Minerii vj.Stii de la ce partid era ministrul transporturilor in 2009?Stii cine era premier?Bravo,in sfarsit ti-ai dat seama ca BOC si PDL nu au facut nimic pentru Valea Jiului,mai TANASE!!!!

  Răspunde
 • 28 ianuarie 2012 la 08:16
  Permalink

  Nicula, odata cu regionalizarea speram sa vezi si tu de regiunea ta. Aia de la Hunedoara pan la Deva. Te pupam dulce. sa nu-ti fie dor de noi. Si reciproca-i valabila!

  Răspunde
 • 28 ianuarie 2012 la 09:40
  Permalink

  Hai nu fiti rai ce dracu .Aducetiva aminte ca vinul lui pe care la dat la ultimile alegeri a fost mai bun ca a lui Monica Iacob Ritzi.De data asta a promis ca ne da, daca il alegem,mai multa muie,ca doar e secretarul lui Blaga profesorul in muism pentru Valea Jiului.Abia asteptam sa vina in campanie electorala sa-i uram „succesuri”,dar nu cred ca va mai apuca,ca doar nu or fi atat de tampiti PSD-istii sa iasa cu el la inaintare, ceea ce in caz contrar ar insemna o sigura f…re de mama.

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2012 la 08:33
  Permalink

  Daca te mai prind in vreo emisiune tv am sa-ti dau un telefon si-am sa te porcai de nu te vezi. Esti un papitoi. Singurul lucru bun pe care l-ai facut este …aaaaa.aaaaaa chiar, ce lucru bun ai facut tu pentru noi? NIMIC!!! vALEA!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.