La începutul acestui an, sponsorul principal al echipei de fotbal Retezatul Hateg (locul 3 în Liga a IV-a Hunedoara), Marinel Feder, a anuntat cã îsi retrage sprijinul financiar, astfel cã echipa hateganã a ajuns în situatia criticã de a-si pune în pericol continuitatea.
Pânã la urmã lucrurile s-au rezolvat, în acest sens, lãmurindu-ne Flavius Itul, antrenorul principal al echipei.
Reporter: Domnule Itul, ce se întâmplã la Retezatul Hateg?
Flavius Itul: Lucrurile s-au asezat, chiar dacã o serie de jucãtori au pãrãsit echipa: Adi Farcas, D. Belei, Arcusi, Tãmãsiloni, Simioneac, Sg. Maier, D. Drãgoescu, Ov. Popesc, I. Gavriluti, Albulescu.
Reporter: Pãi si ce puneti în schimb?
Flavius Itul: Vom completa locul cu câtiva jucãtori: Furdui (portar), Stefãnie, A. Stãnescu, Neiconi, Rivald, Coroi, Vitionesc, ei sunt sperantele noastre. Mai încercãm sã luãm niste jucãtori de la Liga a V-a.
Reporter: Dar ce s-a întâmplat?
Flavius Itul: Retragerea sponsorului a diminuat enorm bugetul, dar primarul Goia a gãsit solutia de a continua actualul retur si turul sezonului viitor. Eu propusesem chiar si Liga a V-a din campionatul viitor, dar spre surprinderea mea, cei din conducerea orasului n-au fost de acord, optând în continuare pentru Liga a IV-a.
Reporter: Aveti obiectiv locul 1. Acum…
Flavius Itul: Acum interesul nostru este sã putem construi cât de cât o echipã, ce obiectiv sã mai avem!? Bine cã ne putem prezenta, cã am rãmas aceeasi conducere tehnicã, cu Nelu Gavriluti si Romulus Bobu care vom încerca sã punem Hategul pe linia de plutire.
Reporter: Unde se duc cei plecati?
Flavius Itul: AU diferite variante, pe la C.S.M. Vulcan, Jiul Petrosani, Hercules Lupeni, C.S. Hunedoara. Încã nu stiu exact care pe unde va fi. Nu-i mai puteam tine, bugetul actual a ajuns la 40% din ce a fost anul trecut. Este de apreciat pozitia primarului Mircea Goia, care putea sã desfiinteze echipa, chiar a fost dorinta lui sã continuãm în Liga a IV-a. Domnul Marinel Feder rãmâne o usã deschisã, ne mai consultãm cu el, cine stie, poate din toamnã va reveni. Important este ca Reteztul Hateg continuã, dincolo de orice obiectiv de performantã, si apoi vom vedea din toamnã ce se mai întâmplã.
GENU TUTU