Cinci indivizi au fost judecati într-un dosar considerat a fi furtul anului 2016 în Valea Jiului, cu un prejudiciu de sute de mii de lei. Printre suspecti se aflã si complicele tâlharului care a jefuit un cazinou din Petrosani.
Stroe Laurentiu Cristian alãturi de alti patru indivizi au dat douã ”lovituri” consecutive în Petrosani, în urma cãrora au creat un prejudiciu de aproape 250 de mii de lei. Hotii au tãiat, la propriu, masina unui distribuitor de tigãri de unde au furat sute de cartuse. Stroe Laurentiu Cristian si Bodi Iozsef au fost capii grupãrii de hoti si au ochit dubita unui distribuitor de tigãri, i-au tãiat caroseria pentru a avea acces la marfã si au furat marfã în valoare de 90.000 lei. A doua loviturã au dat-o la un depozit din municipiul Petrosani, unde erau tinute tigãrile. Paguba creatã la al doilea furt se ridicã la circa 150.000 lei.
Gruparea a fost destructuratã în urma unei actiuni comune a politistilor din Petrosani si Lupeni. Dosarul a ajuns pe rolul Judecãtoriei Petrosani si dupã mai bine de un an de zile, magistratii au finalizat procesul si urmeazã sã dea sentinta. Decizia instantei ar urma sã fie anuntatã mâine-marti, însã nu este una definitivã si pãrtile o pot ataca cu apel.
Stroe Laurentiu Cristian, zis ,,Lãchiut” se aflã în Penitenciarul Aiud si la o eventualã pedeapsã primitã în acest dosar s-ar putea adãuga si cea din dosarul de tâlhãrie în care este judecat alãturi de Daniel Minea, un tânãr din Aninoasa. Cei doi au avut mai multe încercãri de a jefui cluburi cu jocuri de noroc. Una dintre ele a si reusit, la Petrosani, la Minea si cu Stroe au fugit cu circa 30 de mii de lei.
Maximilian Gânju