Politicul înlãturat de la CEH?

Ministerul Energiei vrea sã implementeze ordonanta corporativã la mai multe întreprinderi de stat. Printre companiile enumerate se numãrã si Complexul Energetic Hunedoara!  Dupã ani de zile în care societatea a fost condusã numai dupã “ordonante” POLITICE, Ministerul Energiei vrea sã scoatã ghearele politicului din “cadavrul” Complexului Energetic Hunedoara.
“Principalele societãti la care urmeazã sã se implementeze prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernantã corporativã a întreprinderilor publice cu modificãrile si completãrile ulterioare, în cursul anului 2018, sunt: Compania Nationalã a Uraniului S.A., Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A., Societatea Electrocentrale Grup S.A., Regia Autonomã Tehnologii pentru Energia Nuclearã (RATEN) Mioveni, Societatea Uzina Termoelectricã Midia S.A., Societatea Electrocentrale Constanta S.A., Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., Societatea Nationalã Nuclearelectrica S.A., S.N. Închideri Mine Valea Jiului S.A., Societatea CONPET S.A., fiind necesarã demararea unei noi proceduri de recrutare si selectare conform prevederilor Ordonantei de Urgentã a Guvernului nr. 109/2011, cu modificãrile si completãrile ulterioare”, aratã un document al Ministerului Energiei.
Singurul manager al CEH recrutat pe baza ordonantei corporative a fost Emil Florut. Numai cã acesta a fost înlãturat de Consiliul de Administratie politic, la doar câteva luni de la instalarea sa pe functie. La acel moment, Aurelian Ghimpãu, presedintele Consiliului de Administratie al CEH declara cã Florut nu a prezentat planul de management.
”Dumnealui în interiorul celor 90 de zile, trebuia sã prezinte planul de management care a fost prezentat mult mai târziu, deci cu douã zile dupã ce s-au împlinit cele 90 de zile. Cu douã sãptãmâni înainte i-am cerut raportul pe ultimul trimestru si nu l-a prezentat. A mers în fata liderilor dar si a minerilor si le-a promis un premiu. Nu a fãcut nimic din ce avea de fãcut si atunci am decis sã îl demitem”, a declarat, în luna decembrie a anului 2015, Aurelian Ghimpau, presedintele Consiliului de Administratie al CEH. Emil Florut s-a adresat instantei de judecatã, însã nici pânã în ziua de astãzi procesul nu a ajuns la final.
Monika BACIU

Advertisements

10 comentarii la „Politicul înlãturat de la CEH?

 • 4 februarie 2018 la 18:34
  Permalink

  Singura solutie pentru a deveni rentabila huila de valea jiului sunt investitiile promise in toamna anului trecut de guvernul PSD – ALDE la EM Livezeni si EM Vulcan .

 • 4 februarie 2018 la 20:41
  Permalink

  Politicul nu va fi eliminat in mod real din conducerea societatilor cu capital de stat decat prin privatizare, respectiv prin vanzarea a cel putin 51% din actiuni.
  Stiu si copiii cum se fac recrutarile pe OUG 109/2011. Totul este o mascarada cu rolul de a legitima o numire POLITICA.
  Firmele agreate de minister (sunt aceleasi, care fac jocurile cerute) recruteaza de regula 5 persoane printre care si pe cea care TREBUIE. Decizia numirii apartine ministerului, care o ia in urma interviului celor 5. Evident ca ministerul il alege pe cel pe care trebuie.
  Amuzant este ca uneori firmele de recrutare nu gasesc amatori de a intra in mascarada recrutarii si incep sa caute CV-uri pe site-uri de job-uri si sa dea telefoane sa convinga potentiali candidati sa participe la procesul de recrutare. Asta pentru ca metodologia recrutarii se cunoaste foarte bine si se stie ca cei intrati in jocul asta sunt doar de umplutura, alesul fiind stabilit dinainte.
  Mizerie tipic romaneasca.

 • 4 februarie 2018 la 21:51
  Permalink

  Cum ba sa plece Stancu si Chiuzan, din fruntea CEH? Ba esti nebun? Astia trebuie sa fie la CEH pentru eternitate. Ei si statuile din fata sediului.

 • 5 februarie 2018 la 04:05
  Permalink

  Vrabia malai viseaza si prostu investitii la Vulcan si Livezeni :)))

 • 5 februarie 2018 la 06:54
  Permalink

  @sa va zic … , cel ce scrii zilnic comentari sub mai multe nume ai invidie pe mineri si minerit pentru ca ai fost dat afara de la Mina ca esti betiv , lenes , …. acum stai acasa ca un TRANTOR si primesti ajutor social (bani nostri publici) pentru ca strangi hartii de pe strada cateva ore pe luna iar particular curati subsolul blocului pentru 5 lei de apartament , uni vecini spun ca ai lucrat un an si in strainatate la curatatul veceurilor dar te bateau tot romani nostri cei ce fura , cersesc , prostitutie , violeaza , …. (romani care ne fac de ras in strainatate iar cand vin in tara spun ca lucreaza la birou sau soferi) , alti spun ca ai lucrat in tara la un patron si-l stergeai la …. , nevastata lucreaza in Italia ingrijeste mosnegi (meseria de baza a romanilor de dupa revolutie) .

 • 5 februarie 2018 la 09:38
  Permalink

  Minerii V?ii Jiului,Minerul de front,Vecinu este acelasi care nu suporta sa scrie si altii comentarii

 • 5 februarie 2018 la 10:55
  Permalink

  Nu-l mai bagati in seama pe alex , sa va zic , … cel ce scrie zilnic comentari sub diferite nume , este un TRANTOR care are invidie pe mineri si minerit pentru ca a fost dat afara de la Mina ca este betiv , puturos , … pute groaznic in casa lui , uni spun ca se si masturbeaza (aud cum geme) poate fi adevarat ca nevastasa ingrijeste mosnegi in Italia) .

 • 5 februarie 2018 la 12:08
  Permalink

  ce prost si invidios este acest dobitoc de alex , …

 • 7 februarie 2018 la 00:10
  Permalink

  Minerul Vaii jiului, Minerul de front, Vecinul, este de mai bine de un an de zile, acelasi tembel si dobitoc, care indiferent de tema articolului, el scrie acelasi lucru: „sa se faca investitii la EM.Vulcan si EM.Livezeni, pentru a fi rentabila huila”! Mai demult scria si asta: „sa se schimbe tevile de termoficare de la Termo Paroseni pana la usa apartamentelor”! Cu ce am gresit noi, ceilalti cititori, sa suportam…..idioteniile acestui paranoic?

 • 7 februarie 2018 la 07:33
  Permalink

  Un cititor ! , alex , sa va zic … , … este acelas invidios care scrie zilnic comentari sub diferite nume , TRANTORUL a fost dat afara de la Mina pentru ca este betiv , puturos , … asta este motivul invidiei pe mineri , pensionari mineri , minerit sau tot ce se vrea sa se faca in valea jiului , Trantorul sta acasa pe net si primeste ajutor social (bani nostri publici) pentru ca strange hartii de pe strada cateva ore pe luna si mai curata particular subsolul blocului pentru 5 lei de apartament , are noroc ca-i trimite nevastasa bani din Italia , sarmana ingrijeste 2 mosnegi (meseria de baza a romancelor din strainatate) , Trantorul a lucrat si el un an in strainatate (curata veceuri) dar il bateau tot romani nostri din strainatate care ne fac de ras (hoti , cersetori , prostitutie , … dar cand vin in tara spun ca lucreaza la birou sau sunt soferi) , a mai lucrat in tara la un patron il stergea la … , uni vecini spun ca se masturbeaza auzand gemete …

Comentariile sunt închise.