Pompierii din Petrosani asteaptã dotãri noi

De 4 ori, planul rosu a fost activat în judetul Hunedoara numai anul trecut, iar pompierii din Valea Jiului au fost prezenti la toate accidentele de minã, acestea fiind cele mai grave interventii de la noi.  La ora bilantului, însã, comandantul ISU Hunedoara, lt. Col. Viorel Demean spune cã, detasamentul din Valea Jiului va avea parte de noi dotãri. Este vorba despre obiective ce vor fi îndeplinite, iar sumele ce vor fi investite nu sunt deloc neglijabile.
„S-au fãcut eforturi majore în dotarea inspectoratelor. Nu este foarte usor de fãcut, cã necesitã foarte multi bani. Am primit anul trecut o autospecialã cu nacelã de coborâre a persoanelor surprinse în apartament, cu scarã lungã de 42 de metri. Valoarea ei este de peste 2 milioane de euro. Anul trecut, la Petrosani, am adus un camion si urmeazã sã fie adus si un container multirisc, ca sã poatã fi deplasat la interventii si un microbuz de transport personalul la locul interventiilor, când acestea  sunt de lungã duratã”, a spus lt. Col. Viorel Demean, inspector sef ISU Hunedoara.
Pompierii hunedoreni au participat la 10.822 de interventii de prim ajutor calificat si descarcerare (media zilnicã fiind de 30 cazuri); nu mai putin de  454 de interventii au fost la incendii; iar alte 778 incendii de vegetatie uscatã. Un alt domeniu au fost inundatiile, iar aici bilantul aratã cã pompierii au avut 185 interventii ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice.
Diana Mitrache

Advertisements