Copiii, bolnavii cronic si bãtrânii nu ar trebui sã renunte la ideea vaccinãrii antigripale, nici mãcar acum, desi suntem în luna februarie.
Ministerul Sãnãtãtii recomandã continuarea vaccinãrii antigripale la nivelul cabinetelor medicilor de familie, în special pentru persoanele din categoriile la risc recomandate de Organizatia Mondialã a Sãnãtãtii (copii si adulti cu boli cronice – respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani, copii si bãtrâni institutionalizati).
„Suntem, în plinã epidemie de gripã la nivel european, iar cea mai eficientã metodã de prevenire a îmbolnãvirilor de gripã este în continuare vaccinarea”, spun specialistii.
La nivel national, numãrul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa si pneumonii) a fost de peste 87.000, cu 14.4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeasi sãptãmânã a sezonului precedent si cu 10.1% mai mare fatã de cel înregistrat în sãptãmâna precedentã.
De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 8 decese confirmate cu virus gripal, fatã de 17 în sezonul precedent.
Diana Mitrache