Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au respins apelul ciobanului care si-a ucis în bãtaie un confrate. Individul va sta 13 ani dupã gratii, pedeapsã stabilitã de instanta de fond.
Obreja Mihai a fost trimis în judecatã în urma unui conflict în care au fost implicati mai multi ciobani, în Retezat, iar unul dintre combatanti a murit. Procurorii au stabilit cã Obreja se face vinovat de moartea victimei si l-au trimis în judecatã, însã ciobanul nu si-a recunoscut fapta. A sustinut cã doar s-a apãrat si nu a vrut sã ucidã victima. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 13 ani de închisoare cu executare. Magistratii au mai decis ca Obreja sã plãteascã sotiei ciobanului ucis si o despãgubire materialã de 8.516 lei si 50.000 euro daune morale. Nemultumit de sentintã a atacat-o cu apel, însã actiunea i-a fost respinsã ca nefondatã de Curtea de Apel Alba.
Reamintim cã individul si-a ucis un rival în urma unui scandal pornit de la împãrtirea locurilor de pãsunat. Cinci ciobani s-au încãierat în zona Saua Paltina, din Retezat,iar cearta a degenerat într-o bãtaie în toatã regula. Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au stabilit cã Mihai Obreja a lovit victima cu un corp contondent, (o bâtã cu un manson metalic în capãt) lovituri care i-au provocat moartea.
Maximilian Gânju