Institutele de cercetare din România s-au unit

În aceste zile, la Bucuresti s-a constituit Consiliul National al Directorilor Generali de Institute Nationale de Cercetare Dezvoltare, iar din Valea Jiului, în acest for este singurul institut de profil din România, INCD INSEMEX.
Actul constitutiv a fost semnat în data de 25 ianuarie la sediul Ministerului Cercetãrii si Inovãrii. Consiliul National al Directorilor Generali de INCD-uri are ca principal obiectiv crearea cadrului organizatoric pentru propunerea si implementarea unor politici de stimulare si sustinere la nivel national si international a activitãtii de cercetare, dezvoltare si inovare în interesul institutelor de cercetare-dezvoltare.
Întâlnirea a avut ca scop stabilirea patrimoniului Asociatiei, alegerea organelor de conducere, prezentarea, dezbaterea, aprobarea si semnarea Statutului Asociatiei Consiliului National al Directorilor Generali.
INSEMEX a fost reprezentat de directorul general Artur Gãman.
Institutul National INSEMEX Petrosani a fost înfiintat în anul 2006 sub directa coordonare a Ministerului Cercetãrii si Inovãrii, fiind singurul institut din România care efectueazã activitãti de cercetare, inovare si analizã în domeniul specific de activitate, care au adus institutului nu doar recunoasterea la nivel regional sau national, ci si la nivel international. Zeci de cercetãri au loc anual la sediul institutului din Petrosani, unde se fac si expertize de laborator la scarã, iar una dintre cele mai cunoscute cercetãri din ultima perioadã este legatã de cazul Colectiv.
Diana Mitrache

Advertisements