Prioritãtile anului 2018 la Complexul Energetic Hunedoara sunt strâns legate de fondurile disponibile. Iar cum sursele financiare sunt limitate, asa sunt si prioritãtile.  Oficialii CEH aratã cã si-au propus pentru anul 2018 aprovizionarea cu materiale si piese de schimb de strictã necesitate. În tot acest timp, conducerea societãtii vrea sã eficientizeze activitatea de productie.
“La nivelul Societãtii Complexul Energetic Hunedoara, pentru asigurarea securitãtii si sãnãtãtii lucrãtorilor se efectueazã demersuri pentru aprovizionarea ritmicã cu echipament individual de protectie, materii prime, materialele necesare, piese de schimb si servicii de conformitate cu “Planul de Achizitii Sectoriale pentru anul 2018”, astfel încât procesul de productie sã se poatã desfãsura în conditii de sãnãtate si securitate în muncã”, aratã un rãspuns al CEH.
Ultimele luni ale anului trecut au fost caracterizate de mai multe accidente care s-au petrecut la unitãtile miniere. Deficientele de organizare, spun specialistii, au dus la producerea nefericitelor evenimente. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu mai vrea astfel de incidente.
“De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor se efectueazã controale de cãtre serviciile de specialitate din cadrul CEH-SA si a sucursalelor miniere, iar în cazul constatãrii unor deficiente se stabilesc mãsuri tehnice si organizatorice de remediere a acestora”, mai aratã rãspunsul.
Cresterea productiei este obiectivul conducãtorilor de la Complexul Energetic Hunedoara. cum se va face acest lucru, cel putin scriptic, ne explicã oficialii.
“Prioritãtile pentru anul 2018 în ceea ce priveste cresterea productiei sunt urmãtoarele: asigurarea materialelor de strictã necesitate pentru functionarea optimã a capacitãtilor de productie existente; asigurarea materialelor necesare pentru conturarea de noi capacitãti de productie; punerea în functie de noi capacitãti de productie care sã înlocuiascã capacitãtile de productie ajunse la limita de exploatare”, mã aratã documentul transmis de Complexul Energetic Hunedoara.
Asteaptã rãspuns de la Comisia Europeanã
Comisia Europeanã încã nu a trimis un rãspuns oficial cu privire la prelungirea activitãtii de extractie de la mina Lupeni.
“La data de 14.11.2017, autoritãtile române au notificat Comisia Europeanã cu privire la modificãrile survenite în Planul de Încetare a Activitãtii atât pentru EM Lonea cât si pentru EM Lupeni prin prelungirea termenelor stabilite pentru finalizarea exploatãrii rezervelor pregãtite pânã la finele anului 2018. în analiza documentatiei, în data de 05.12.2017 Comisia Europeanã a solicitat informatii suplimentare care au fost transmise de cãtre CEH SÃ în data de 07.12.2017. Termenul legal în care Comisia Europeanã îsi va exprima punctul de vedere privind mãsura propusã este de 2 luni de la data primirii informatiilor suplimentare solicitate”, aratã oficialii CEH.
Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan, declara sãptãmâna trecutã, cã existã un rãspuns informal pozitiv în acest sens.
Monika BACIU