Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara anuntã organizarea selectiei pentru studentii care doresc sã lucreze pe teritoriul Germaniei, pe perioada vacantei de varã 2018, când îsi pot gãsi un job, dar pentru minim douã luni.
Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, la fast-food-uri, în productia industrialã si în domeniul serviciilor.
Conform reprezentantilor agentiei judetene, pot participa studentii cu vârsta cuprinsã între 18 si 35 de ani, care urmeazã cursuri la zi, la o facultate de stat sau particularã, acreditatã conform legii si care au cunostinte bune/ foarte bune de limba germanã.
„Studentii care au domiciliul sau sunt înregistrati la o institutie de învãtãmânt superior din judetul Hunedoara, trebuie sã se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Hunedoara, pentru a-si înregistra dosarele. Înregistrarea se va desfãsura în perioada 15 ianuarie – 09 februarie, în intervalul luni – joi, orele 09.30 – 15.30, si vineri, orele 09.30 – 12.30”, au anuntat reprezentantii AJOFM Hunedoara.
Ultimele burse dedicate studentilor nu au avut mari rezultate, asa încât, în aceastã varã, cei care stiu limba si cred cã s-ar descurca, sunt asteptati sã îsi perfecteze documente, iar pentru informatii, pe site-ul AJOFM, existã toate detaliile, inclusiv formularele ce pot fi completate.
Diana Mitrache